La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, i el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, han declarat aquest divendres davant del jutge per la causa de l’anomenat Bloc Llavors, al Poble-sec. A la sortida han afirmat que “surten tranquils i satisfets” de la compareixença i defensen que sempre han actuat complint la legalitat. La regidora d’Habitatge ha assegurat que “cap fons voltor no farà que nosaltres deixem de treballar per garantir el dret a l’habitatge”.

Serra i Martín han sortit dels jutjats cap a dos quarts de dues del migdia, on han anat acompanyats per Laura Pérez, regidora de Feminismes. A la porta, activistes de BComú els han rebut amb aplaudiments de suport.

En declaracions als mitjans de comunicació, Serra ha afirmat que “hem anat desmuntant una a una les acusacions de la querella, infundades, amb error i fins i tot amb mentides”, alhora que ha denunciat “un patró” dels fons d’inversió, que tenen “l’objectiu de mantenir la sospita durant la campanya electoral en especial contra l’alcaldessa, Ada Colau“. Per la seva banda, Martín ha afegit que “hem defensat la nostra actuació amb tota la tranquil·litat del món” perquè “nosaltres el que hem fet ha estat aplicar la llei”.

El 13 de març declararà l’alcaldessa, Ada Colau

Els dos regidors han declarat en qualitat de d’investigats arran de la querella que va interposar la propietat de l’edifici, el fons Vauras Investment, SL. Per la mateixa causa, aquest divendres també ha declarat una funcionària municipal i, dilluns, 13 de març, serà el torn de l’alcaldessa, Ada Colau.

El fons d’inversió Vauras es va querellar contra tots tres membres del govern arran de les multes que l’Ajuntament de Barcelona li va interposar per no oferir lloguer social a les famílies vulnerables que ocupaven el bloc abans de ser desnonats. En un primer moment, un jutge va arxivar el cas perquè no hi veia fonament, però l’Audiència de Barcelona el va reobrir i investiga els càrrecs municipals pels delictes de prevaricació, malversació i coaccions.

Confien que la causa s’arxivarà

L’alcaldessa i els dos regidors han ofert col·laboració a la justícia. En una compareixença el mes passat, es van mostrar confiats que la causa s’acabarà arxivant com ja va passar en un inici i com ha passat també amb altres querelles. De fet, Ada Colau va denunciar “un patró” per part de “sectors econòmics amb molt poder” que fan “un mal ús del sistema judicial”. L’alcaldessa va assegurar que no hi ha cap mala praxi i que es va actuar per protegir els veïns de l’especulació.