cartells contra ernest i pasqual maragall

Esquerra Republicana està estudiant la possibilitat de denunciar els autors d’una encartellada contra Ernest Maragall, candidat d’ERC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona. Als cartells hi apareix una fotografia seva i amb una altra del seu germà, Pasqual Maragall (que va ser alcalde de la ciutat del 1982 al 1997 i president de la Generalitat del 2003 al 2006), amb referències a la malaltia que pateix l’exalcalde.

Fonts republicanes han explicat a betevé que aquest dimecres a la nit, un militant va alertar la formació que hi havia tres persones de mitjana edat penjant els cartells. Se n’han trobat a la seu nacional del partit al carrer de Calàbria, al casal d’ERC a l’Eixample i a la seu de la Federació de Barcelona d’Esquerra. També s’han vist cartells penjats a alguns arbres de les Corts i a la parada de l’Aerobús de la plaça de Catalunya.

Les mateixes fonts d’ERC han assegurat a betevé que el partit està valorant quines accions legals emprèn contra els autors de l’encartellada. En aquest sentit, la formació està revisant les imatges captades per les càmeres de seguretat. A través de Twitter, el portaveu del Grup Municipal d’ERC a Barcelona, Jordi Coronas, ha lamentat l’acció i ha denunciat la “baixesa moral” de qui ha creuat les “línies vermelles que mai s’han de creuar”.

Ernest Maragall: “Actuarem en conseqüència”

L’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, s’ha referit als fets a través de Twitter assegurant que “algú confon política i joc brut” i ha lloat la figura del seu germà, destacant-lo com “el millor alcalde” que “està per sobre d’atacs indignes”. Amb tot, el republicà alerta: “Actuarem en conseqüència”.