parc Glòries jardi bambú

El futur Parc de les Glòries inclourà, a banda de l’esplanada de la Gran Clariana, un espai polivalent per a tota mena d’activitats que estarà envoltat d’un jardí de bambús que li donarà una atmosfera particular. La proposta apareix en un document municipal que detalla com pot acabar sent la part del parc pendent d’urbanitzar entre la Gran Via i el Museu del Disseny, al qual ha tingut accés betevé. Fonts municipals apunten que el projecte no és definitiu i que encara s’hi està treballant.

Aquest espai polivalent, que s’anomena àgora sensorial, tindrà unes dimensions de 2.521 m² i forma ovalada. En el projecte es plantegen usos com ara un concert (amb capacitat per a 340 persones), un càtering (per a unes 90-100 persones) o una projecció de cinema a la fresca. L’espai tindrà dos accessos i dues plantes subterrànies per a camerinos i magatzem. Aquesta àgora sensorial quedarà just a sobre d’un dels pous que es van excavar a la plaça per construir el túnel viari i que van deixar uns espais intermedis sense ús.

A banda d’aquest espai, el document situa en aquesta part pendent d’urbanitzar de la plaça de les Glòries una zona d’estada i joc, una àrea d’esbarjo per a gossos, una pèrgola central i un jardí d’immersió amb cactus a la sortida del metro. També està previst un intercanviador de transport públic davant del Museu del Disseny per al tramvia, el bus i el metro. L’Ajuntament ja ha tret a concurs aquesta part de l’obra i preveu començar els treballs abans que acabi l’any.