Ada Colau, ha matisat les paraules del regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, qui va assegurar a BTV que els promotors d’un hotel a la Torre Agbar “no havien tingut cap facilitat” per tramitar la llicència. L’alcaldessa ha dit al programa ‘Entrevista a l’alcaldessa’, de BTV, que el fons d’inversió Emin Capital va rebre “igualtat de tracte” que altres promotors per obtenir-la i que el fet que s’hagi cancel·lat el projecte inicial “no és ni mèrit ni desmèrit” del consistori. Tot i això, ha afirmat estar contenta: “Me n’alegro; crec que és millor que s’hi facin oficines que no un hotel”, ha dit.

Pressió a la Generalitat per la nova presó

Colau també ha respost al conseller de Justícia, Carles Mundó, que va apuntar que la construcció d’un nou centre penitenciari a la Zona Franca no és un requisit “urgent” per tancar la Model, malgrat l’acord a què va arribar amb l’Ajuntament. Segons l’alcaldessa, fer la presó “és necessari” perquè dispersar els reclusos per altres presons fora de la ciutat “no és adequat”. Per això demana a la Generalitat que “faci el possible” per fer la nova presó “com més aviat millor”.

Sobre el pressupost, “podíem haver-ho fet millor”

Pel que fa a la negociació del pressupost —que, tot i rebre el “no” unànime de l’oposició, ha quedat aprovat vinculat a una qüestió de confiança— Ada Colau ha retret als grups de l’oposició fer un “no polític i no de contingut”, alhora que ha entonat un cert to d’autocrítica: “Segur que podíem haver fet més i millor”, ha dit. En aquest sentit ha reiterat que l’aprovació del pressupost vinculat a la qüestió de confiança “no era la nostra opció ni la millor manera, però la ciutat necessitava un pressupost”.