ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "No hi ha hagut cap petició de l'Ajuntament per fer cap partit de la selecció espanyola. Contactes amb la federació l'Ajuntament en té molts. Aquest tema no està sobre la taula. Ningú n'ha parlat recentment. Que es facin partits de futbol em sembla bé en general, però que s'hagi de fer aquest partit ningú n'ha parlat i no està sobre la taula. És un tema que correspon als clubs i les federacions i ja està, no?"

El govern municipal va començar a moure fils després d’acceptar, el maig del 2016, un prec del PP a la Comissió de Drets Socials en què demanava que fes les gestions necessàries perquè Barcelona acollís un partit de la selecció espanyola classificatori per al Mundial del 2018. Al juliol, en una nova pregunta dels populars, el comissionat d’Esports, David Escudé, va oferir la “col·laboració” de l’Ajuntament amb altres administracions i federacions esportives i que hi treballarien.

La Federació Espanyola de Futbol explica que fins que un partit no està convocat oficialment no s’informa del lloc on es jugarà. Per això, descarten explicar quines peticions han rebut. Fonts del RCD Espanyol han explicat que si mai es fa una petició formal, ja han dit en diverses ocasions que tenen interès a acollir un partit de la selecció. Per la seva banda, la Federació Catalana de Futbol ha dit que col·laborarà en l’organització si es decideix fer un partit a Barcelona però que ells no l’han demanat.

Crítiques de la Plataforma Proseleccions Catalanes

En un comunicat, la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes ha afirmat que “l’únic partit que té sentit ara mateix a la capital catalana seria un Catalunya-Espanya”. L’entitat creu que és “absurd” que la ciutat aculli un partit de la selecció espanyola perquè la Federació Espanyola de Futbol “sempre ha estat en contra que la selecció catalana competeixi en l’àmbit internacional”.