JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "Que no hi ha una alternativa és clar perquè sinó s'hagués presentat. Hi ha la dificultat perquè els grups de l'oposició encapçalem una alternativa. I això és bàsicament és perquè alguns dels grups prefereixen el govern de la senyora Colau a un govern encapçalat per una persona que ells diuen un independentista com Xavier Trias. Contra aquests prejudicis no s'hi pot fer res. Sui prefereixen la senyora Colau, doncs ells ja ho explicaran al seu electorat."

Just el dia en què el pressupost municipal del 2017 ha quedat aprovat de forma automàtica, Joaquim Forn ha reiterat que “no hi ha hagut voluntat de pactar per part del govern”. Sobre la qüestió de confiança i la manca d’entesa entre l’oposició per escollir un candidat alternatiu a Ada Colau, Forn ha admès la “dificultat” dels grups per fer-ho i ha acusat C’s i PP de “preferir Colau que no un alcalde independentista” com Xavier Trias. “Contra aquests prejudicis no s’hi pot fer res”, ha sentenciat.

CiU votarà “no” al PEUAT perquè “criminalitza” el turisme

El portaveu de CiU ha explicat que han mantingut converses amb el govern fins aquest dimarts a la tarda, però ha admès que CiU no comparteix l’ampliació de l’àrea de decreixement que preveu el pla. “Volem marcar distàncies amb el govern”, ha dit Forn, que ha afegit que “no estem en contra del turisme, però tampoc no estem a favor de la barra lliure”. Per Forn, el turisme “s’ha de regular” i, a parer seu, el PEUAT “posa bastons a les rodes” a la creació de llocs de treball i “criminalitza” el sector.