ADA COLAU, alcaldable de Barcelona en Comú "És una pràctica de transfuguisme claríssima en la mesura que és una sortida individual. Que hi hagi persones que prioritzin tenir una sortida personal és legítim amb les regles de joc actual però crec que la ciutadania està demanant una altra forma de fer política. Barcelona en Comú sap perfectament cap a on va, sap que ha sortit davant d'un fracàs d'una forma de fer política personalista, corrupta, amb males praxis."

L’alcaldable de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha acusat aquest dimecres de “trànsfuga” l’exregidor d’ICV-EUiA, Joaquim Mestre, que ha fitxat com a independent per a la llista del PSC. Colau s’ha defensat de les acusacions de Mestre, que va qualificar la formació de tren “sense rumb” i ha assegurat que “Barcelona en Comú sap perfectament cap a on va”. La candidata ha defensat que la nova formació d’esquerres és “un projecte col·lectiu” que va més enllà de ser en una llista o no.

Ada Colau també ha negat que des de Barcelona en Comú es renegui dels 32 anys de govern d’esquerres a la ciutat, tal com va assegurar aquest dimarts Joaquim Mestre. “La realitat no és blanc o negre. S’han fet coses bé i coses malament, la qüestió és que ara es poden fer molt millor i és necessari fer-les millor”, ha defensat. Igual que Iniciativa, Colau ha coincidit en titllar de “trànsfuga” l’actuació de Mestre si no renuncia l’acta de regidor. “Que hi hagi persones que prioritzin tenir una sortida personal és legítim amb les regles del joc actual, però crec que la ciutadania està demanant una altra forma de fer política”, ha dit.