XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Has de guanyar les eleccions i un cop has guanyat si hi ha fragmentació és més fàcil arribar a acords. Jo ara he viscut quatre anys amb poca fragmentació i difícil arribar a acords, hem suat molt per arribar a acords. Jo crec que el futur serà millor."

El resultat de l’enquesta sobre les eleccions municipals de Barcelona que publica el diari ‘El Mundo’ mostra un empat a 10 regidors de CiU i Barcelona en Comú i una gran fragmentació amb poca diferència entre partits. Aquest escenari no espanta Xavier Trias, “la fragmentació no em va malament si  guanyo les eleccions, que és el que penso fer”. L’alcalde defensa que ha governat durant quatre anys amb poca fragmentació i ha estat difícil arribar a pactes. Tot i això, Trias no ha volgut donar gaire importància a les enquestes, “durant dos mesos tindrem ensurts com aquest cada dia”.

Si les eleccions municipals es fessin ara, CiU i Barcelona en Comú quedarien lluny dels 21 que marca la majoria al consistori. Segons l’enquesta, la candidatura encapçalada per Ada Colau tindria, però un lleuger avantatge en vots, amb un 22,3% respecte al 21,4% de CiU. Ciutadans entraria per primer cop al consistori amb entre sis i set regidors i un 14% dels vots. El PSC seria quarta força (5-6 regidors, 13,2%); ERC, cinquena (5-6 regidors, 12,5%) i el PP, sisena (4 regidors, 10,3% dels vots). La CUP i UPyD quedarien sense representació al consistori.