Els veïns han registrat les signatures en contra de la construcció de l’hotel a les oficines municipals situades a la plaça de Sant Miquel. El text va dirigit a l’alcalde, Xavier Trias; la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs; la síndica de Greuges, així com els departaments d’Hàbitat Urbà i Habitatge.

Paral·lelament, l’Associació de Veïns del Casc Antic, Veïns en Defensa de la Barcelona Vella i la Plataforma contra l’Hotel del Rec Comtal han sol·licitat un ple extraordinari amb la proposta d’aturar de forma “immediata i total” el projecte, impulsat pels promotors Núñez i Navarro. Argumenten que la modificació del PERI de 1986, que empara les obres, és nul (l’anomenat MPERI 2007) perquè, diuen, incompleix la normativa urbanística i per això en demanen la revisió.

Els veïns consideren que el projecte suposarà un “gran impacte paisatgístic” i ambiental que posa en risc la convivència i tranquil·litat dels veïns del barri. Alerten que podria destruir el comerç de proximitat i denuncien que el procediment “es va fer de manera opaca”. Concretament critiquen que els promotors van comprar la finca “fora del preu de mercat” i van enderrocar-la pocs anys abans de la modificació del PERI, un fet que, diuen, “demostra clars indicis d’irregularitats susceptibles d’investigació per part de la Fiscalia”.

Els veïns s’han manifestat diverses vegades en contra de l’hotel dels promotors Nuñez i Navarro i, des de l’any 1977, reivindiquen que l’espai es converteixi en pisos d’habitatge social. Recentment el projecte es va debatre a la comissió d’Hàbitat Urbà, on el primer tinent d’alcalde, Antoni Vives, no va descartar l’adquisició del solar.