L’alcaldessa, Ada Colau, ha demanat al president del Govern espanyol en funcions i candidat del PSOE a la reelecció, Pedro Sánchez, que durant la campanya del 10-N defensi el pacte de govern que comuns i socialistes han fet a Barcelona, “un govern de coalició i estable que està funcionant”. “Els votants progressistes esperen això de nosaltres”, ha dit Colau en un vídeo a les xarxes socials en què convida Sánchez a fer el mateix acord a la Moncloa “si vosaltres [PSOE] voleu”.

En el vídeo, l’alcaldessa retreu a Pedro Sánchez que des que ha començat la precampanya, el PSOE no ha parat d'”atacar molt durament” dirigents dels comuns i Podem, com ara ella o Pablo Iglesias. “No ho entenem; necessitem just el contrari”, afirma Colau, que recorda al líder del PSOE que “l’adversari són les dretes; nosaltres ens hem d’entendre”.

Per això, amb la mirada a les generals del 10-N, l’alcaldessa demana que la campanya no sigui “un temps perdut” i convida el candidat socialista a dir si es vol posar d’acord amb Unides Podem. “Jo vull que ens posem d’acord les forces progressistes”, afirma Colau, que apunta les prioritats d’un govern progressista: regular els lloguers, derogar la reforma laboral del PP, reforçar la dependència…

Artadi: “A Barcelona hi ha un pacte a tres”

La portaveu de Junts per Catalunya a l’Ajuntament, Elsa Artadi, ha criticat que Colau “es dediqui a fer vídeos enlloc de treballar per la ciutat”. Artadi ha trobat “alarmant” que l’alcaldessa vulgui reeditar a l’Estat l’acord de govern de Barcelona i ha recordat a Colau que va reeditar el càrrec gràcies al suport de Manuel Valls (BCN Canvi).

“És un pacte a tres el que hi ha a Barcelona”, ha sentenciat la portaveu de JxC, que ha afegit que “és alarmant” que Colau vulgui reeditar aquest pacte després que Pedro Sánchez hagi ofert “com a única recepta” aplicar el 155 a Catalunya.