Ada Colau pregó Mercè

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha donat el tret de sortida al pregó de les Festes de la Mercè 2022. En la seva introducció per donar peu a la pregonera, Carla Simón, Colau ha destacat que Barcelona té una gran responsabilitat econòmica: “Cal garantir un hivern just, on el menjar no sigui un luxe, on escalfar-se no sigui un privilegi i on pagar la hipoteca no sigui un miracle“.

En aquest sentit, ha recordat que la ciutat va ser Capital de l’Alimentació Sostenible 2022 i ha insistit que cal mantenir aquesta línia en altres aspectes econòmics: “Com a ciutat no ens volem desentendre d’aquest repte”. Per això, diu, cal implementar polítiques “valentes” per garantir “un sostre digne i una llar calenta“.

Suport a la regularització de migrants

Colau també ha volgut donar suport a la campanya de Regularizació Ja, que recull signatures per la regularització extraordinària de 500.000 migrants que els impulsors calculen que hi ha a l’estat en situació irregular. L’alcaldessa ha destacat que es tracta de persones “en situació de desigualtat, injustícia, discriminació i que ens allunya de la ciutat que volem ser”, ha dit. De fet, en el seu pregó, la cineasta Carla Simón també ha fet menció a les persones migrades que arriben a Barcelona.

“Ens mereixem viure la nostra festa major”

D’altra banda, després de dos anys de restriccions per la pandèmia, enguany l’alcaldessa de Barcelona ha celebrat que “després de tot el que hem patit amb la pandèmia, és màgic ser aquí”. Ha expressat que els barcelonins “ens mereixem viure la nostra festa major amb la mateixa intensitat de sempre o encara més.”

En la seva introducció al pregó de les Festes de la Mercè ha agraït a Carla Simón ser la pregonera d’enguany i l’ha definit com “una dona, jove, barcelonina d’adopció i cineasta referent”. Colau també ha dit al Saló de Cent que Simón es mereixia l’Oscar pel qual està nominada.