alcarràs carla simón
'Alcarràs', de Carla Simón

‘Alcarràs’, de Carla Simón, representarà a Espanya en la 95a edició dels Oscar de Hollywood en la categoria de millor pel·lícula internacional. L’Acadèmia de Cinema Espanyol ha triat el film de la directora barcelonina al davant d’‘As bestas’, de Rodrigo Sorogoyen, i ‘Cinco lobitos’, d’Alauda Ruiz de Azúa, les altres dues pel·lícules que havien estat preseleccionades.

L’actriu Carmen Maura ha estat l’encarregada d’anunciar la pel·lícula escollida d’entre les tres finalistes, al costat del president de l’Acadèmia, Fernando Méndez-Leite. Ara caldrà esperar al 21 de desembre per veure si el film de Carla Simón està a la llista dels 15 finalistes. Si fos així, la data següent seria el 24 de gener, quan s’anunciarà la llista definitiva de pel·lícules nominades als Oscar.

Simón: “Dedicarem tot l’amor i carinyo del món per promocionar la pel·lícula en la carrera cap als Oscar”

Després de conèixer la notícia, Carla Simón ha mostrat l’agraïment a l’Acadèmia de Cinema Espanyol, per haver “confiat en nosaltres”. “Dedicarem tot l’amor i carinyo del món per promocionar la pel·lícula en la carrera cap als Oscar”.

De la Berlinale als Oscar

‘Alcarràs’ és la segona pel·lícula rodada íntegrament en català que ha estat escollida per representar Espanya als Oscar, després de ‘Pa negre’, d’Agustí Villaronga, l’any 2011. L’èxit del film de Carla Simón sembla imparable. La directora barcelonina ja va fer història el mes de febrer en guanyar l’Os d’Or de la Berninale per aquesta història que explica l’última collida de fruita d’una família d’una finca d’Alcarràs, al Segrià.

‘Alcarràs’ també ha estat preseleccionada per a la 35a edició dels Premis de Cinema Europeu, juntament amb ‘Pacifiction’, d’Albert Serra, i ‘As bestas’, de Rodrigo Sorogoyen. En aquest cas, els finalistes s’anunciaran el 8 de novembre i els premis s’entregaran el 10 de desembre en una gala que es farà a Reikiavík.