L’alcaldessa, Ada Colau, ha criticat que hi hagi hagut filtracions sobre la sentència del judici del procés. Considera que és una manca de respecte tant per als polítics empresonats com per a les seves famílies. “És una enorme falta de respecte cap a les persones encausades, cap als seus familiars, que estan esperant la sentència amb preocupació” ha dit Colau.

També s’ha negat a valorar les filtracions però sí que ha condemnat l’acció i ha exigit que els responsables donin explicacions.

La sentència del procés sembla que es farà pública aquest dilluns o a tot estirar dimarts. En aquest sentit la defensa dels acusats Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull es planteja denunciar les filtracions

Prudència davant la resposta a la sentència del procés

Ada Colau ha volgut deixar clara la resposta dels comuns davant la imminent sentència del procés i ha assegurat que no participaran de “sobreescenificacions ni de crides retòriques a propostes incertes i irreals”. “Necessitem que els líders institucionals s’asseguin a buscar solucions i a generar un diàleg estable”, ha afirmat Colau.

Considera que com a alcaldessa de Barcelona no ha de liderar aquest tipus de mobilitzacions, sinó que ha de prioritzar el diàleg per trobar solucions.