Precisament, la portaveu del govern català, Neus Munté, ha lamentat que els comuns s’hagin “autoexclòs” de la trobada perquè la intenció de l’executiu era tenir en compte l’opinió de totes les formacions polítiques favorables al referèndum. En aquest sentit, Munté ha explicat que seria positiu que el Pacte Nacional pel Referèndum continués, tal com reclamen des de Catalunya en Comú. La portaveu del govern ha destacat l’intercanvi d’opinions que hi ha hagut durant la cimera, i ha reconegut que la data i la pregunta per al referèndum no poden tenir “gaire dilació” i que se sabran en un màxim de dues setmanes.

La portaveu de la CUP, Anna Gabriel, ha reclamat que en la propera reunió s’abordin les garanties que ha de tenir el referèndum amb la data i la pregunta ja fixades, mentre que des de Podem Albano Dante Fachin ha agraït la voluntat de diàleg del govern català.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit aquest dilluns al matí que Puigdemont hauria de buscar una data per anar al Congrés dels Diputats i ha insistit que és l’únic lloc on es pot dialogar i negociar, tot i que ha deixat clar que el referèndum no és possible. Sáenz de Santamaría també ha acusat el president de la Generalitat de tacticisme polític i victimisme i ha assegurat que hi ha un clima preelectoral a Catalunya. Neus Munté s’ha referit a aquestes declaracions dient que la realitat “és molt tossuda” però que, malgrat això, no donaran la via del diàleg per morta.

Com a membres del govern en la cimera, hi han estat el vicepresident, Oriol Junqueras, la portaveu, Neus Munté, i el conseller d’Exteriors, Raül Romeva. L’objectiu ha estat analitzar com s’ha avançat en el dret a decidir i quina és la situació actual, després que les entitats sobiranistes exigissin aquest cap de setmana que es posin data i pregunta, i també després de la darrera negativa del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, a negociar un referèndum.