Segons l’enquesta d”El Periódico’, el partit liderat per Ada Colau tornaria a guanyar les eleccions a l’Ajuntament i milloraria, amb un regidor, el resultat obtingut el 2015, fins a passar d’11 a 12 regidors en total. En segona posició se situaria ERC, amb vuit regidors —actualment en té cinc— i el Grup Municipal Demòcrata perdria quatre edils —de la desena aconseguida a les últimes eleccions a l’Ajuntament a sis— i cauria fins a tercera força al plenari municipal. Si fos així, seria el pitjor resultat de la història per als antics convergents.

Pel que fa als socialistes guanyarien un regidor i en tindrien cinc, empatats amb Ciutadans, que mantindria el nombre de regidors que té actualment. L’altra formació que també mantindria la xifra d’edils actuals és el PP. Finalment, la CUP Capgirem Barcelona perdria un regidor i se’n quedaria amb dos.

Ada Colau, la líder més ben valorada

A l’enquesta també es detalla la valoració actual dels líders municipals. Ada Colau, de Barcelona en Comú, obté un 5,4 sobre 10, i és la líder més ben valorada; el republicà Alfred Bosch, un 5,3; el demòcrata Xavier Trias, un 5,1, i l’últim representant que tanca la llista d’aprovats és el socialista Jaume Collboni, amb un 5. Aquests resultats contrasten amb la pèrdua d’empenta que va detectar l’últim baròmetre semestral, realitzat el gener d’aquest 2017, quan Colau era superada, en puntuació, per Trias i Bosch.

Segons el GESOP que, en aquesta ocasió coincidiria amb el baròmetre, la resta de polítics municipals suspenen. María José Lecha, de la CUP Capgirem Barcelona, obté un 4,2; la líder de la formació taronja, Carina Mejías, un 3,2, i Alberto Fernández Díaz del PP, un 2,7.