Les urnes i les paperetes van arribar ahir i al llarg del dia d'avui portaran els ordinadors. Aquest matí han acabat de col·Locar el material a les nou meses, que ja estan distribuïdes: tres al vestíbul, tres al bar i tres més al primer pis. D'aquesta manera es volen evitar les aglomeracions si es produeixen moltes cues. ORIOL OLIVÉ, director de batxillerat de la Institució Cultural del CIC "Nosaltres habitualment a l'escola som col·legi electoral, però de cara a demà en tenim nou, per tant, hem col·locat les nou meses ben distribuïdes i tindrem un equip de voluntaris, professors i personal de la casa que ajudaran als ciutadans a trobar el seu lloc." Com aquest, arreu de Barcelona hi ha fins a 149 punts de participació on demà els ciutadans que vulguin podran dipositar la papereta. Avui s'enllesteixen els preparatius però ja fa dies que els voluntaris treballen perquè demà el 9-N sigui possible. En el cas de l'escola Ipsi, els voluntaris a banda de professors són també pares i exalumnes. Entre ells s'hi imposa la il·lusió, però també algun neguit. ANNA MARTÍNEZ, voluntària "Por, no. Uns certs nervis, una certa inquietud, però por, no." ORIOL BLANCHER, director de l'Escola IPSI "No estem fent res dolent, ni tan sols agressiu ni violent. És un acte de coresponsabilitat ciutadana i res més. Per tant, no tenim cap mena de por de res." Un altre espai on demà hi haurà molta activitat és el centre de premsa que el Govern ha habilitat des d'on mitjans de comunicació d'arreu del món seguiran la jornada. Aquest matí ja hi hem trobat els primers periodistes recollint les acreditacions i instal·lant-se. MADDALEN IRIARTE, periodista d'Euskal Telebista "Cinco periodistas, productores... Vamos a entrar en directo en todos los informativos de Euskal Telebista." LUIS ENRIQUE RAMOS, periodista de la Televisió de Galícia "Tenemos puntos de directo, haremos también videos elaborados, no tanto de la parte política como para para recoger el ritmo de la calle." Demà aquestes taules oferiran una imatge ben diferent, plenes de periodistes, i aquest serà l'escenari des d'on es faran les compareixences i es facilitaran les dades de com s 'està desenvolupant el procés participatiu.

A la Institució Cultural del CIC les urnes i les paperetes, així com els distintius per al local i per als voluntaris, van arribar ahir. Aquest matí s’hi han sumat els ordinadors. Tot el material està preparat i distribuït a les nou meses que té aquest punt de participació. Tres s’han col·locat al vestíbul, tres més a la cafeteria i tres més a la primera planta, per tal d’evitar aglomeracions davant la possibilitat que demà hi hagi cues.

“Nosaltres habitualment a l’escola som col·legi electoral, però de cara a demà en tenim nou; per tant, hem col·locat les nou meses ben distribuïdes i tindrem un equip de voluntaris, professors i personal de la casa que ajudaran als ciutadans a trobar el seu lloc”, explica el director de Batxillerat del centre, Oriol Olivé. En total són 15 voluntaris, la majoria professorat del centre.

Centre de premsa també a punt

L’altre focus d’atenció serà el centre que el govern ha habilitat a Montjuïc, des d’on mitjans de comunicació d’arreu del món seguiran el desenvolupament del 9-N. Els primers periodistes ja s’hi han acostat al llarg de dissabte per recollir les acreditacions i instal·lar-hi les seves càmeres. El centre, ubicat al Pavelló d’Itàlia de la Fira de Barcelona, també serà l’espai on es faran les compareixences públiques del procés de participació i es donaran les dades.

El centre de premsa romandrà obert fins a les 23 h d’aquest dissabte. Diumenge obrirà a les 6 h i no tancarà fins a les 19 h de dilluns.