JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Aquest diumenge aniré a votar, votaré sí-sí, i ho faig amb tot el convenciment. Perquè mentre algunes persones consideren que això és un carreró sense sortida, per mi inicia un camí cap a la llibertat del meu país i per tant ho faré amb tot el convenciment." GABRIEL COLOMÉ, president del Grup Municipal del PSC "Aquest diumenge estaré amb la meva família. M'hagués agradat anar a votar, però volia que fos una consulta acordada i legal. No perdo l'esperança que algun dia pugui votar, de veritat." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Aquest diumenge no és necessari votar perquè aquest és un referèndum independentista convocat pels independentistes i en favor de la independència. Si vas a votar estàs legitimant aquest procés independentista, incrementant la participació." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Jo aquest diumenge votaré i dins l'urna posaré la papereta del sí-sí. Com és participació hi hagi més dignitat democràtica, més enfortiment social i ciutadà del procés que ha de servir perquè Catalunya pugui exercir el seu dret a l'autodeterminació." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Diumenge a primera hora del matí aniré a votar. Votaré sí-sí i crec que és determinant pel futur, no només polític sinó econòmic i social. Sóc voluntari. Que la gent prengui paciència però també consciència que mai ha estat tan important anar a votar."

“Aniré a votar, votaré ‘sí-sí’ i ho faré amb tot el convenciment”, ha sentenciat Joaquim Forn, que veu en el procés participatiu del 9 de novembre “un camí cap a la llibertat del meu país”. El primer tinent d’alcalde ha dit que “Barcelona porta associat els valors de la democràcia i la llibertat, i diumenge veurem això”. Forn ha explicat que “molts” regidors del govern municipal (CiU) seran voluntaris durant el 9-N i que ell té la intenció de passar per diversos locals de participació.

El president del Grup Municipal del PSC, Gabriel Colomé, ha explicat a BTV que aquest diumenge passarà el dia en família. “M’hagués agradat anar a votar, però volia que fos una consulta acordada i legal”, ha dit Colomé, que ha afegit que no perd l’esperança de votar “de veritat” en el futur. El líder socialista s’ha mostrat confiat, irònicament, que el 9-N s’assolirà la xifra de dos milions de participants. “Serà una bona projecció electoral”, ha conclòs.

Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha assegurat que no anirà a votar i que passarà el dia en família “com un diumenge qualsevol”. “No cal anar a votar perquè és un referèndum independentista convocat pels independentistes i en favor de la independència”, ha dit el dirigent popular, que ha descartat fer cap crida a la participació perquè “legitima el procés”.

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha confirmat que participarà el 9-N. “Dins l’urna posaré la papereta del ‘sí-sí'”, ha dit Gomà, que veu en la jornada de diumenge “un dia per a la dignitat democràtica davant l’assetjament jurídic del PP amb complicitat del PSOE”. Per Gomà, el 9-N cal que s’expressi “amb pluralitat de formats”, i ha recordat que també es podrà signar una denúncia internacional.

El líder municipal d’Esquerra, Jordi Portabella, farà de voluntari en un local de participació a Vallvidrera, en el qual votarà “sí-sí”. Portabella creu que “és determinant que hi hagi molta gent, que voti el que vulgui, perquè això dóna legitimitat i desencalla la situació política actual”. El dirigent republicà ha insistit que “hi ha pocs col·legis i molta gent amb ganes de votar”,  i ha afegit: “que la gent tingui paciència i consciència que mai no ha estat tan important anar a votar”.