A les 17 h, quan el centre de la ciutat ja era un formiguer de gent, les etiquetes #19J, #19Jmani, #15M, #19JBCN i #acampadaBCN han saltat a les posicions dos i les que segueixen, segons Twit.cat. Més enllà del primer lema de la marxa, “El carrer és nostre, no pagarem la seva crisi”, Twitter s’ha omplert de proclames clarament iròniques, com la de @clarablanchar que diu “me sobra demasiado mes a final de sueldo” o la que han vist @xmonge i @subirats9 a la concentració: “no puc ajustar-me el cinturó i abaixar-me els pantalons alhora”. Fins i tot, @bufetealmeida apel·la a la “sana rivalitat entre Barcelona i Madrid” i conclou “intentarem ser-ne més”.

Qui no hagi pogut presenciar la marxa, haurà pogut seguir-la per internet. Entre les 16 i les 17 h, diversos usuaris relataven com arribaven a la plaça de Catalunya des d’altres municipis catalans. La gent del Maresme ha fet 30 km a peu i els badalonins n’han fet 10, segons @joseatellez. Mentrestant, ciutadans del Vallès es desplaçaven amb tren, ha piulat @marc_ayala, combois plens a vessar, precisaven altres tuitaires.

Barcelona s’ha mobilitzat des dels respectius barris. El Carmel ho ha fet per la Meridiana, narrava @AlbertMartnez, La Marina per la Gran Via de les Corts Catalanes, informava @IbaiKorneya, i La Verneda també ha avançat per la Gran Via però des del nord-est. Alguns usuaris explicaven que hi havia persones que donaven suport a la marxa des dels balcons, també des dels cotxes, deia @emombiela, mentre que d’altres els animaven a moure’s amb un “Uneix-te, no ens miris”.

Ja des del centre, @mlopca ha destacat que hi ha “molta més gent que al 15-M i s’uneixen marxes”, un fet que “reforça la imatge de barris en lluita”, segons @xeixa_, que posa la pell de gallina, han exclamat @TaronjaGR i @rominapuca, que “fa goig” i és “espectacular”. @Bergonzini alertava que “el passeig de Gràcia, la ronda de Sant Pere, Fontanella… comença a quedar petit i encara arriba més riuada humana” i @motarile comentava que se sentia l”Estaca’, de Lluís Llach, al portal de l’Àngel.

Amb to més crític i la manifestació en marxa, alguns dels assistents han exigit la dimissió del conseller d’Interior, Felip Puig, ha explicat @evaac, i han exclamat davant de furgonetes de Mossos d’Esquadra: “Menys policia i més educació”. Les imatges i els comentaris a les xarxes socials han il·lustrat i descrit un fet que alguns lamenten no haver pogut seguir a través de càmeres públiques, com @comasalex.