Totes les protestes del moviment dels indigants estan plenes de símbols. Avui, fins i tot la pancarta que encapçalarà la manifestació amaga algun secret. Amb pocs recursos, però amb imaginació, el col·lectiu enfoca la convocatòria com una oportunitat per fer un rentat de cara a la seva protesta i passar pàgina als incidents de dimecres passat al Parlament. La manifestació començarà a les cinc a la plaça de Catalunya. Abans fins aquí hauran arribat ja en comitiva els integrants de les assemblees de barri. Junts enfilaran fins al Pla de Palau on tenen previst arribar-hi dues hores després. I per evitar que es produeixin aldarulls, nova dosi d'imaginació i humor. "Intentem evitar la violència tampoc no hem de fer de policies. Amb el riure i disfressant-nos de clounds pot fer una bona forma". Tot i les crides a la no violència que s'han fet des del moviment, el departament d'Interior ha preparat un dispostiu especial per garantir la seguretat durant la marxa. Mossos d'Esquadra i Guardia Urbana vetllaran perquè es produeixin els menys incidents possibles. Us ho ha explicat des de la plaça de Catalunya, Cristina Gibert.

Els organitzadors insisteixen a assistir-hi de forma “massiva, lúdica, festiva i reivindicativa” i recorden que, a més del lema principal, n’hi haurà tres de secundaris:  “Parem les retallades”, “Felip Puig dimissió” i “Cap a una vaga general de tots i totes”.

Si bé la manifestació de Barcelona està convocada per aquesta tarda, molts municipis catalans s’han mobilitzat de bon matí. Mataró ha donat el tret de sortida a “la marxa de la sal del Maresme” a les 9 h per enfilar un recorregut que passa per Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, Ocata i el Masnou.

A Badalona, alguns han fet nit al passeig Marítim per afegir-se a la marxa que, des de les 10.30 h, avança cap a la plaça de Catalunya de Barcelona. Recolliran al pas els “indignats” de Sant Adrià del Besòs per arribar al centre cap a les 14 h. A les 17 h, les persones que secunden el moviment del 15-M emprendran la marxa des de la plaça de Catalunya fins a Pla de Palau.

190611recorregutmani+

Els “indignats” rebutgen l’AntiSónar

Vist l’anunci a les xarxes socials de celebrar una festa paral·lela al Sónar entre els acampats de la plaça de Catalunya, el col·lectiu dels “indignats” se n’ha desmarcat. Asseguren que en cap moment no s’ha contraprogramat el festival de música electrònica i recorden que Kampamentocatalunya, els convocants de la festa alternativa, no representa el moviment del 15-M.

190611maniindignats+

[Imatge cedida per: Meritxell Hernández]