La revista en línia de sèries ‘Serielizados’ continua la seva col·laboració amb el programa ‘Plaça Tísner‘ centrant-se en l’estrena d”El régimen‘. Està protagonitzada per Kate Winslet i es pot veure a HBO Max. Guillem F. Marí, director editorial de la revista, i Alba Pascual Sen, redactora en cap, aprofiten aquesta novetat per recomanar altres sèries en què les protagonistes també són dones amb poder. Pots veure al vídeo la secció sencera.

Els cinc títols que han escollit són aquests: ‘El régimen’, ‘Mary & George’, ‘Veep’, ‘Power play’ i ‘Intimidad’.

‘El régimen’ [2023]

Will Tracy

Es tracta d’una sàtira política molt esbojarrada en què la Kate Winslet interpreta Elena Vernham, la cancellera autòcrata d’un país d’Europa Central. Després de no sortir del palau durant força temps es torna cada vegada més paranoica i inestable i recorre a un soldat volàtil, Herbert Zubak, com un confident poc probable. A mesura que creix la influència de Zubak sobre el canceller, els intents d’Elena d’expandir el poder eventualment resulten en la fractura del palau i del país al seu voltant 

La minisèrie està creada per Will Tracy, guionista de ‘Succession’, dirigida per Stephen Frears (‘The Queen’, ‘Alta fidelidad’) i, a més de Kate Winslet, té un repartiment amb Andrea Riseborough, Martha Plimpton, Matthias Schoenaerts, Guillaume Gallienne i Hugh Grant. Kate Winslet domina tota l’escena amb una vis còmica que poques vegades li hem vist.

HBO Max

‘Mary & George’ [2023]

D. C. Moore

Basada en una historia real, la sèrie és un apassionant psicodrama històric sobre una mare (Julianne Moore) i un fill (Nicholas Galitzine) que van tramar, van seduir i van matar per conquistar la cort d’Anglaterra i el llit del seu rei. Tot i els seus humils inicis, aquest peculiar tàndem mare fill ascendeix fins aconseguir riqueses, títols i una enorme influència en la cort anglesa mitjançant escandaloses intrigues i jocs perillosos

Tot això en un context històric en què Anglaterra està amenaçada per una invasió espanyola i el poble està sortint a manifestar-se als carrers per denunciar el nou rei. Però la mare no està disposada a rendir-se en els seus plans, armada amb una convicció política impecable, s’obre camí fent de tot: casant-se, subornant polítics, confabulant amb criminals i sobretot “venent” el seu fill per guanyar-se el favor de la classe dirigent. 

SkyShowtime

‘Veep’ [2012]

Armando Iannucci

Aquesta sèrie s’ha convertit en un clàssic de la comèdia moderna amb set temporades. La protagonista, Julia Louis-Dreyfuss, és una de les autèntiques reines de la comèdia nord-americana, i en aquesta producció va arribar a guanyar sis Emmys consecutius a millor actriu de comèdia.

Es tracta d’una altra sàtira política. En aquest cas amb una vicepresidenta dels Estats Units. I d’aquí ve el títol ‘Veep’, que és un diminutiu de “vicepresident” que fan servir allà i que defineix la premissa de la sèrie: la posició de vicepresident als Estats Units és inútil perquè gairebé no té responsabilitats i la protagonista, la vicepresidenta Selina Meyers, viu tota la sèrie buscant tenir més notorietat per acabar sent presidenta, però es troba que està envoltada d’una colla d’inútils i les coses no li surten com voldria. 

HBO Max

‘Power play’ [2023]

Johan Fasting

Divertidíssima comèdia política que va ser premiada com a millor sèrie al Canneseries de l’any passat. És una de les més vistes i millor valorades a Filmin.

Ens explica la història apassionant de Gro Harlem Brundtland, una jove doctora i activista a favor de la lliure decisió d’avortar que es veu arrossegada cap a la política fins a convertir-se en primera ministra noruega l’any 1981. Però amb només 35 anys, aquesta doctora i mare de quatre fills paga un preu molt alt. De la nit al dia perd la seva popularitat i és insultada i ridiculitzada en les portades dels mitjans de comunicació, i els seus fills pateixen assetjament a l’escola

Gro va estar sempre en la corda fluixa i envoltada d’homes ineptes, maldestres i egoistes. Polítics que gastaven les seves energies a mantenir el seu poder en lloc de buscar el bé social. Ella, en canvi, va vèncer totes les adversitats i va destacar per la seva convicció i força política

Filmin

‘Intimidad’ [2022]

Verónica Fernández / Laura Sarmiento

Per què culpem les víctimes quan es viola la privacitat d’algú? Aquesta és la primera reflexió a la qual s’enfronta aquesta sèrie. On estan els límits de la nostra intimitat? Què passa amb les nostres vides quan la nostra privacitat es converteix en la conversa de tot el món? 

Tot comença quan un vídeo sexual d’una política amb futur prometedor de Bilbao, Malen Zubiri, es filtra a la premsa. Això és el catalitzador d’aquesta història que narra la vida de quatre dones que es veuen forçades a explorar la línia entre el que pertany a la vida pública i privada mentre sofreixen les conseqüències d’accions comeses per tercers. 

Quan apareix el vídeo, la protagonista és la candidata amb més opcions d’accedir a l’alcaldia. Això li comporta molta pressió tant del seu entorn personal com polític. La sèrie il·lustra molt bé aquesta problemàtica i totes les conseqüències que pot arribar a desencadenar un acte tan desconsiderat amb els altres.  

Netflix

Comparteix a: