Colapse i llista d'espera al web del Dansa Ara

Aquest dilluns a la tarda es va activar el web per reservar entrades per al Dansa Ara 2024 al Palau Sant Jordi, però s’ha col·lapsat ràpidament i moltes de les famílies que intentaven accedir-hi han fet una cua virtual que en alguns casos s’ha allargat durant hores. Les xarxes socials s’han omplert de missatges crítics que ironitzaven sobre el temps d’espera i la dificultat per obtenir una plaça en l’espectacle. Alguns dels problemes s’han arrossegat aquest dimarts.

Fonts de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona han admès la incidència i també han detallat que ja s’ha pogut resoldre.

Saturació del sistema per al Dansa Ara 2024

Dansa Ara és un festival que cada any protagonitzen els infants de 2n de primària de les escoles de Barcelona i es fa al Palau Sant Jordi. El web perquè les famílies puguin aconseguir les localitats per al certamen es va activar a les 18 h, però ben aviat hi va haver problemes per la saturació del sistema.

La majoria van haver d’esperar molt en una cua virtual per reservar plaça, tot i que també hi ha alguns usuaris que expliquen que els va sortir un missatge d’error en què se’ls informava que se’ls havia esgotat el temps d’espera.

Allau de crítiques a les xarxes socials

Els problemes per accedir al web han generat una allau de crítiques a les xarxes socials, amb molts missatges de queixa. Alguns, fins i tot, han ironitzat i han comparat l’experiència amb sol·licitar un ajut, aconseguir una entrada per a un artista famós o una plaça a l’escola.

https://twitter.com/rocioagues/status/1764713538826776789

L’Ajuntament afirma que el web ja funciona

Des de l’Ajuntament de Barcelona, fonts de l’Institut Barcelona Esports han reconegut que s’ha produït una incidència tècnica que va afectar la gran acumulació d’usuaris al web. Detallen que s’ha treballat durant tota la nit per resoldre la incidència, que ja s’ha solucionat.

És el primer any en què s’implanta aquest sistema per aconseguir les entrades per assistir a l’espectacle del Dansa Ara. Fins ara cada escola reservava les localitats, però ara són les famílies les responsables de reservar les places. Des del govern municipal remarquen que a partir d’ara serà el mètode per poder assistir com a públic a l’esdeveniment.