La revista en línia de sèries ‘Serielizados’ continua la seva col·laboració amb el programa ‘Plaça Tísner‘ centrant-se en l’estrena de ‘New look‘. Es pot veure des del 14 de febrer i Guillem F. Marí, director editorial de la revista, i Alba Pascual Sen, redactora en cap, aprofiten per fer-nos una selecció d’altres sèries que també parlen de l’alta costura. Pots veure en el vídeo la seva secció sencera.

Els cinc títols que han escollit són aquests: ‘New look’, ‘Cristobal Balenciaga’, ‘The Collection’, ‘Halston’ i ‘Las supermodelos’.

‘New look’ [2024]

Todd A. Kessler

Es tracta d’un drama històric centrat en com la icona de la moda Christian Dior i els seus contemporanis, Coco Chanel, Pierre Balmain i Cristóbal Balenciaga, van superar els horrors de la Segona Guerra Mundial per inaugurar el que acabaria sent l’època moderna en el món de la moda. 

Ambientada al París ocupat de la Segona Guerra Mundial, la sèrie recrea un moment crucial del segle XX en el qual la capital francesa li va insuflar vida de nou al món gràcies a Dior. Aquesta saga de vides encreuades, és interessant perquè ofereix una visió més interna de la vida dels coneguts dissenyadors, posant en context les seves històries personals amb el moment històric impactant. I tot, amb un repartiment de luxe amb noms com Juliette Binoche, John Malkovich o Ben Mendelsohn interpretant Christian Dior.

Apple TV+

‘Cristobal Balenciaga’ [2024]

Aitor Arregi, Jon Garaño i Jose Mari Goenaga

Ficció d’època, amb Alberto San Juan com a protagonista, que recorre 30 anys de la vida del dissenyador basc des que presenta la primera col·lecció a París el 1937. Un retrat complicat pel poc que se sap de Balenciaga com a persona.

La sèrie aprofundeix en aquest misteri d’una marca ara coneguda mundialment però que no té res a veure amb el que defensava Balenciaga. A través d’una entrevista durant la seva jubilació, anem presenciant aquests esdeveniments de la seva vida (també amorosa) que van marcar la trajectòria de la Maison Balenciaga.

Disney+

‘The Collection’ [2016]

Oliver Goldstick

Continuem a París, capital de la moda, amb un apassionant drama familiar i empresarial, ubicat al París de la postguerra. Una història sobre dos germans, els Sabine, decidits a reconstruir el seu imperi d’alta costura.

Ambientada dos anys després del final de l’ocupació nazi, l’acció gira al voltant del misteriós Paul Sabine (el sempre excel·lent i polifacètic Richard Coyle), a qui el president francès encarrega revitalitzar la reputació de la capital francesa com a referent mundial de la moda. Associat amb el ric però inflexible empresari Monsieur Trouvier (James Cosmo), ha de tenir èxit o perdre-ho tot. Un impecable elenc d’actors en què destaca la filla de Meryl Streep, Mamie Gummer, que està meravellosa en el paper d’Helen, l’esposa de Paul

Amazon Prime (només al Regne Unit)

‘Halston’ [2021]

Ryan Murphy

Ambientada als Estats Units dels anys 70 i 80, la història gira al voltant de la figura del dissenyador Halston, interpretat per Ewan McGregor. La sèrie parla d’una vida d’excessos (el Nova York dels 80 a l’escena gai), però també d’una dedicació professional extraordinària i d’un talent en el disseny i la costura que l’apropaven en elegància als dissenyadors europeus.

Halston va vestir dones com Jackie Kennedy, Elizabeth Taylor, Babe Paley, Hope Portocarrero, Silvana Mangano, Lauren Bacall, Martha Graham, Bianca Jagger i Liza Minnelli, però el seu nom és poc recordat avui en dia i és precisament aquest un dels temes més interessants de la minisèrie.

Netflix

‘Las supermodelos’ [2023]

Roger Ross Williams i Larissa Bills

Aquesta docusèrie de quatre episodis és un festí de nostàlgia per als amants de la cultura pop més recent, ja que ens explica la història de com Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista i Christy Turlington van aconseguir ser els noms més importants de les passarel·les i com van canviar el món de la moda.

Les entrevistes amb cadascuna d’elles s’intercalen amb imatges d’arxiu dels seus inicis i dels seus dies de glòria. Posa en context totes les seves històries personals (que són molt interessants) i explica molt bé el per què van canviar la trajectòria de la professió. Totes van aportar la seva personalitat a la seva feina i van fer el pas, pràcticament sense precedents, de diversificar les possibilitats del modelatge fora de la passarel·la

Apple TV+