El cantautor madrileny Marwán actua aquest divendres a la Sala Apolo en el marc del festival Empremtes. Hi presenta el disc amb què celebra dues dècades sobre els escenaris: ‘Canciones para una urgencia (20 años)’. A ‘Plaça Tísner‘ ens ha parlat d’aquest treball tan especial i ens n’ha ofert en directe un dels seus temes, ‘Mi paracaídas’.

Un disc coral

‘Canciones para una urgencia (20 años)’ inclou 22 temes seleccionats entre els més populars i estimats per Marwán. L’edició d’aquest àlbum ha permès a l’artista portar al present aquestes cançons, donant-los una nova sonoritat al costat de músics de renom.

Tots els duets milloren les cançons”
Marwán

Mikel Izal canta amb Marwán ‘Mi paracaídas’; Rozalen, ‘Las cosas que no pude responder’; Jorge Drexler, ‘Puede ser que la conozcas’; Miguel Poveda, ‘La ecuación’, i Nach, ‘5 gramos de resentimiento’ i ‘Lo llaman vida’. Coti, Andrés Suárez, Kevin Johansen, Juian Pablo Vega, Sharif, Funambulista, Paula Mattheus, Pedro Guerra i Luis Ramiro completen la llista d’artistes que participen en aquest treball.

La música com a refugi

Marwán ha decidit acompanyar el disc d’un llibret en què, a més de les lletres, comparteix les motivacions i circumstàncies personals en què van sorgir les composicions. En aquests textos, l’artista confessa que sempre ha “acudit a la cançó com a antídot per no morir d’excés de realitat”.

Sento que segueixo sent el mateix nen”
Marwán

També assegura que la música li ha ofert “un parèntesi”, “una mena de refugi” que el fa “sentir a casa” i comprès. D’aquí que el títol del disc sigui ‘Canciones para una urgencia’, una proposta artística que aspira a oferir cert consol en moments adversos.

El “mosaic” de Marwán

  • Un estímul: Ismael Serrano. En Marwán el va descobrir quan tenia 18 anys i diu que escoltar-lo li va canviar la vida perquè les seves cançons expressaven com ningú el que sentia. Temps després es van conèixer, van tocar junts i es van fer amics. 
  • Un aniversari: els 20 anys de carrera musical. Ho ha celebrat publicant el disc ‘Canciones para una urgencia’, que aquesta setmana presenta en concert a la Sala Apolo en el marc del festival Empremtes. 
  • Un local: el Café Libertad, 8, a Madrid. En aquest vibrant espai cultural, punt de trobada de l’escena de cantautors a la capital de l’estat, va tocar sovint en els seus inicis.  
  • Un barri: el també madrileny Aluche, on va néixer i viure fins als 33 anys. Hi segueix anant sovint a veure la família i ha tingut la satisfacció de tocar-hi a la festa major.  
  • Una activitat: l’esport. Va estudiar Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i durant uns anys va ser-ne professor en un institut. També ha publicat poemes inspirats en l’esport a ‘El País’ i el diari ‘As’.  
  • I una plaça: la plaça Mayor de Madrid. D’entre les places d’aquesta ciutat, en Marwán la tria per la seva bellesa arquitectònica i l’ambient animat que s’hi respira.