Ket Galeria té una superfície diminuta (quatre metres de llarg per un d’amplada) però un gran projecte al darrere, que vol donar visibilitat a artistes que per diferents raons no encaixen en el circuit comercial de galeries d’art. Des del 2018, aquest racó del passatge de Ferrer i Vidal, 13, al Poblenou, s’ha convertit en un aparador de propostes agosarades i sorprenents, com el de la magnètica Paola Idrontino.

És la galeria més petita de l’estat i va començar com un joc”
Carla Vossi Viqueira, artista i cofundadora de Ket Galeria

Carla Vossi Viqueira, una de les seves fundadores, explica a un equip del ‘Plaça Tísner‘ que la seva “és la galeria més petita d’Espanya” i que “va començar com un joc”: van decidir que una part dels baixos de casa seva no el destinarien a habitatge, sinó a fer una galeria d’art. “El repte que té cada artista és adaptar la seva obra a un espai tan especial”, afegeix Francesc Fusté Faus, artista i cofundador de Ket Galeria.

Un repte i un joc

És un joc i un repte al mateix temps“, afirma l’artista Carla Vossi, “l’espai es converteix en part de l’obra”. En tractar-se d’un volum tan petit, també els permet ser arriscats: a cada mostra poden pintar les parets, empaperar-les, omplir el terra de sorra… “el que l’artista vulgui“, aclareix Francesc Fusté. Defensen els seus fundadors que la seva galeria és de gran ajuda per a gent que “és molt artista però que també fan altres coses”. Hi han exposat Ramon Pons, Lucía Faraig, Eva Chettle, Anna Santos i Marga de Llana, entre d’altres.

‘Evanescent’ és una obra extravagant, grotesca, que es va anar expandint fins a omplir una habitació sencera”
Paola Idrontino, artista tèxtil

Immersió coralina amb Paola Idrontino

La darrera artista en exposar en aquesta galeria tan singular és la italiana Paola Idrontino, que mostra la seva meravellosa escultura tèxtil ‘Evanescent’, una obra inspirada en l’oceà que parla de la decoloració del coral causada pel canvi climàtic. És una peça “extravagant, grotesca“, diu Idrontino, “com una criatura marina” que ha teixit a mà durant dos anys. Un collage de diferents teixits que “es va anar expandint fins a omplir una habitació sencera”.

‘Evanescent’ es pot veure a la Ket Galeria fins a finals de maig. Una finestra oberta a l’art contemporani que ha aconseguit crear un esperit de comunitat al barri i que està oberta des que apunta el dia fins a la mitjanit, quan els impulsors d’aquest projecte se’n van a dormir i apaguen els llums de la galeria d’art més petita.