El director teatral Oriol Broggi ha assegurat al ‘Plaça Tísner‘ que fa 20 anys no s’hagués imaginat que el seu projecte de La Perla 29 hagués anat “tan bé”. Broggi creu que no anaven desencaminats i que han acabat fent el teatre “que volíem fer“. Ara, “una mica per casualitat”, torna a portar a escena ‘Els ulls de l’etern germà’, la primera obra que van representar.

Es tracta d’un text de Stefan Zweig que es planteja la qüestió de si és possible viure en comunitat sense que els teus actes acabin perjudicant algú. I la resposta, diu, “per gràcia o desgràcia, és que no“. Tot i això, Broggi remarca que ell “no és filòsof” i considera que una obra de teatre no està pensada “per arribar a conclusions rotundes, sinó per suggerir i que l’espectador les acabi arrodonint“.

Un viatge iniciàtic de creixement personal

El protagonista és el guerrer Virata, que inicia un llarg viatge iniciàtic de descobriment personal. L’objectiu és aconseguir viure feliç i en harmonia sense fer mal a ningú. Virata, ha explicat Broggi, “de tant esforçar-se a fer el bé, s’ha convertit en un egoista, i buscant la llibertat no s’ha fet prou lliure“. Un dilema que per Zweig sembla que pot resoldre’s “treballant per a la comunitat“.

‘Els ulls de l’etern germà’ es pot veure al Teatre la Biblioteca fins al 19 de març. I com a regal de la companyia pel vintè aniversari de La Perla 29, tots els espectadors que tinguin 20 anys o els facin aquest 2023, tindran una entrada gratuïta.

L’entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’