Va ser un periodista qui va qualificar al Teatre Gaudí com a fàbrica de creació de teatre musical. Un lema que la sala recull per celebrar una dècada i mitja d’història, perquè, tot i que dels 250 espectacles que han passat pel teatre només 59 eren musicals, el cert és que ha estat el primer teatre de petit format —Maria Clausó, gestora de la sala amb Ever Blanchet, sosté que és de mitjà format— a muntar grans títols del gènere musical. “De fet, vam obrir portes amb un tribut a Sondheim, i com a companyia també hem fet musicals”, afirma Clausó.

Aprofitant l’aniversari de la sala, el muntatge ‘The wild party’, estrenat fa 10 anys al TGB per Vocal Factory, ha fet una funció especial —en versió concert teatralitzat— amb la mateixa companyia que fa una dècada. No hi han mancat els quatre protagonistes, Roger Berruezo, Xavi Duch, Xènia Garcia i Maria Santalluisa.

Títols internacionals

Semblava una bogeria muntar un musical per a 17 intèrprets i quatre músics en un teatre per a 225 persones. Com ho semblava estrenar al mateix escenari títols internacionals com ‘Carrie’, ‘Sugar’ o ‘El despertar de la primavera’, també més pensats per a grans produccions. De fet, ‘Sugar’ es va remuntar al Teatre Coliseum i ‘El despertar de la primavera’, al Victòria.

La singularitat del Teatre Gaudí rau en la disposició del públic a quatre bandes, que Ever Blanchet i Maria Clausó consideren una de les claus de l’èxit. “Ja als 80 parlàvem de buscar un teatre immersiu, amb espai central, sense frontalitat, que ens sembla poc natural”, detalla Clausó.

A més d’aquesta funció especial de ‘The wild party’, el Teatre Gaudí celebra 15 anys amb dos musicals: ‘Baby boom’, de la companyia Egos Teatre, en cartell fins al 2 d’abril, i ‘Tuelf points’, de Suerte en mi Vida Producciones, un muntatge sobre el festival d’Eurovisió que s’estrenarà el 7 d’abril.