L’artista de Riba-roja d’Ebre té una carrera fecunda i plena de premis, tot i la seva joventut. Albert Bonet és un dels nous valors de les arts visuals a casa nostra i, ara, després de tancar la seva darrera exposició al Canal Gallery de Barcelona, passa pel ‘Plaça Tísner‘ per parlar-nos de la seva tasca i dels seus referents.

Un imaginari ple d’humor negre

Les pintures d’Albert Bonet inclouen personatges de la cultura popular en situacions grotesques i, sovint, violentes. Així, podem veure una figura femenina estrangulant el Mickey Mouse, una passatgera del metro de Barcelona devorant el Pikachu o un Buzz Lightyear decapitat al costat d’Arc de Triomf. Amb aquests contrastos entre innocència i brutalitat, Albert Bonet ens ofereix estampes plenes de sàtira i de crítica social que combinen amb un imaginari tan personal com fàcilment reconeixible.

Albert Bonet - Plaça Tísner

Els rostres de Riba-roja d’Ebre

A més de la seva tasca amb la pintura a l’oli, Albert Bonet també realitza grans murals amb esprais en entorns urbans. En aquestes ocasions, es decanta sovint pels retrats, on pot experimentar tant amb l’expressivitat de les cares com amb les textures a l’hora d’aplicar les pintures.

Els inicis de Bonet com a artista es troben en l’art de la pintura amb grafit, de ben petit, pels carrers del seu poble. Potser per això mateix no és sorprenent que, un cop consagrat, hagi tornat a Riba-roja d’Ebre a pintar dos grans retrats que llueixen amb orgull en el seu lloc de naixement.

L’art del tatuatge

Ja des de la seva adolescència, Albert Bonet va quedar fascinat per les possibilitats de la tinta sobre la pell. El que potser no pot imaginar-se el jove artista en aquell moment és que la seva afició pel tatuatge el portarà a tenir de clients grans figures del futbol i guanyar-se la vida amb aquesta disciplina.

Això és així de moment, però en els darrers temps Albert Bonet ha guanyat el Premi d’Art a la Tokyo Tower Art Fair i el Premi Internacional de Pintura a la categoria de realisme a la Fira Internacional d’Art de Barcelona. Així doncs, no ens estranyaria que cada cop més es decanti per la pintura sobre el llenç que pel tatuatge a la pell.

El “mosaic” d’Albert Bonet

  • Un regal: una màquina de tatuar. Quan tenia només 13 anys, el seu pare li va prometre que n’hi regalaria una si aprovava totes les assignatures que havia suspès. Queda clar que ho va aconseguir. 
  • Un futbolista: Neymar. Com a tatuador, l’Albert ha pintat sobre la pell de llegendes vivents del futbol, com la del jugador brasiler o la de Luis Suárez. 
  • Una disciplina: de fet, unes quantes. L’Albert aplica el seu particular imaginari pictòric a expressions artístiques que van del muralisme fins a la il·lustració, passant per la pintura sobre llenç o el tatuatge. 
  • Una galeria d’art: Instagram. La xarxa social li ha servit de gran expositor de la seva feina i ha contribuït a fer-lo popular. 
  • Una exposició: la mostra “Sub versió”, que s’ha pogut veure a les instal·lacions de Canal Gallery al llarg del setembre, és l’ocasió més recent que hem tingut els barcelonins de veure el seu art en directe. Segur que aviat n’hi haurà d’altres. 
  • Una plaça: la d’Enher, a Riba-roja d’Ebre, és l’escenari dels seus primers jocs infantils, però també el seu primer estudi de pintor… 

L’entrevista sencera, al ‘Plaça Tísner’