El Teatre Lliure estrena ‘L’última f**king nit (o la festa de Zeus i Hera)‘, un muntatge que vol acostar la mitologia grega al públic jove. Segons ha explicat al programa ‘Plaça Tísner l’autor i director de l’obra, Marc Artigau, l’espectacle recrea una celebració en què apareixen les passions més soterrades dels déus i “porta la mitologia grega al dia d’avui”.

“Agafem les noces de Zeus i Hera i, a partir d’aquí, reunim uns quants mites de l’Olimp que beuen, celebren, s’enfaden, es desitgen, s’odien, una mica com fem els humans”, explica l’autor. Artigau va tenir la idea de l’espectacle després de treballar en un projecte amb alumnes d’ESO. Va veure, diu, que “tots els referents audiovisuals que tenien els estudiants eren molt semblants a la mitologia grega i, en canvi, desconeixien que és molt divertida“.

Inspiració de l’actualitat

Pel títol, ‘L’última f**ing nit’, es van inspirar en l’eslògan de la festa a la discoteca Waka Sabadell que va acabar sortint als mitjans de comunicació perquè es van difondre imatges d’una menor practicant sexe oral a la pista de ball. “Ens semblava que aquell context d’impunitat, de relacions de poder i d’abús era un bon punt de partida per començar a escriure l’obra”, assegura l’autor.

TikTok, però també danses populars

L’obra també ens parla del teatre des de dins del teatre i la dansa hi juga un paper fonamental. La coreògrafa de l’espectacle, Núria Guiu, explica que han partit “de la festa dionisíaca, de l’èxtasi i de la catarsi“. I és que, segons la mitologia, el banquet per les noces de Zeus i Hera que recrea el muntatge “va durar tres-cents anys“. En tractar-se d’un lapse de temps tan gran, relata, “sí que podríem partir de les xarxes socials, de TikTok, però també de danses populars de festa major”.

Al Lliure, tot el mes d’octubre

Moha Amazian, Natàlia Mas, Júlia Molins, Guim Oliver, Marcel Quesada i Clara Solé protagonitzen aquesta obra que interacciona amb el públic des del primer moment i serà al Teatre Lliure de Montjuïc fins al 29 d’octubre.