viu montjuïc 2023

Viu Montjuïc ha tancat el cap de setmana amb prop de 80.000 visitants, una dada que, segons l’Ajuntament, consolida el projecte en aquesta tercera edició. Aquesta xifra, a més, representa haver atret enguany un 33,3 % més de públic que l’edició passada, en què van gaudir de la programació unes 60.000 persones —la primera edició, del 2021, va congregar 37.000 espectadors.

Segons el consistori, els equipaments que millor han funcionat han estat el Poble Espanyol, que ha reunit 30.000 persones; el Castell de Montjuïc, amb 19.000 visitants; el CaixaForum, amb 5.700 persones; la Fundació Joan Miró, amb 4.700 espectadors; i la Fundació Mies van de Rohe, amb 3.500 curiosos.

Així, el regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha destacat que “es confirma el paper central de Montjuïc en l’imaginari cultural, esportiu i lúdic de la ciutat, i posa de manifest que és un espai de la ciutat plenament assimilat per la ciutadania”.

Quasi quatre de cada 10 visitants, al Poble Espanyol

De les dades d’assistència que ha facilitat l’Ajuntament, destaca les del Poble Espanyol amb 30.000 espectadors, ja que aquest aforament representa que aquest únic equipament ha atret el 37,5 % del total de visitants que han accedit als 40 equipaments disponibles.

Una d’aquestes claus ha estat que les característiques del recinte han permès acollir activitats gastronòmiques —el Mahou Braves Fest Barcelona va exhaurir entrades els dies previs—, i altres de lúdiques i culturals; concentrant una oferta variada en un sol indret.

Imatge aèria del recinte del Poble Espanyol

Ruta circular per Montjuïc

Aquest diumenge també s’ha estrenat el sender Montjuïc 360º, a càrrec del Foment Excursionista de Barcelona. És el primer sender sense asfaltar que transcorre per la trama urbana de la ciutat, homologat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i inclòs en el pla director de camins del Parc de Montjuïc. La ruta és d’11 km, té un desnivell acumulat de 403 metres i és circular.