retards aeroport tempesta barcelona
Foto: @alexsnclmnt

(ACN) La jornada de vagues dels tripulants de cabina de Ryanair ha començat amb quatre vols cancel·lats i set retards a l’aeroport del Prat fins a les nou del matí. En concret, s’han suspès els vols de primera hora d’anada i tornada a Milà (Bèrgam) i Roma (Fiumicino), segons ha informat el sindicat USO, un dels convocants de l’aturada. Pel que fa als retards a l’aeroport barceloní, dos han estat en les sortides i cinc en les arribades.

A banda de Barcelona, les úniques operacions suspeses han estat a Palma, ja que a Girona l’aturada dels tripulants de cabina de la companyia irlandesa no ha tingut afectació. Al conjunt de l’estat, la vaga ha provocat sis cancel·lacions i 28 retards des de l’inici de la jornada i fins a les 9 h.

Denuncien acomiadaments de treballadors en vaga

Els sindicats reclamen un nou conveni col·lectiu per la plantilla de Ryanair. De fet, USO ha denunciat acomiadaments de treballadors en vaga, una mesura il·legal segons la legislació laboral vigent. Des dels sindicats també acusen l’empresa de desplaçar empleats i tripulació d’altres països per compensar els treballadors en vaga a Espanya.

Aquí pots consultar què fer si et cancel·len un vol per la vaga de Ryanair.