Les precipitacions intenses que han caigut aquest diumenge a la tarda han afectat les comunicacions ferroviàries. Segons ha informat Rodalies de Catalunya, les línies R3, R4, i R12 que connecten Barcelona amb Vic, Manresa, i Lleida respectivament, han quedat interrompudes prop d’una hora. A partir de les 19.30 h, però, ja ha quedat la circulació restablerta, tot i que hi ha retards de fins a mitja hora.

En tots dos casos, s’ha tallat el trànsit de trens a l’estació de Montcada-Bifurcació, a Montcada i Reixac, que dona servei tant a totes tres línies. Segons el titular del servei de Rodalies, la incidència s’ha produït “a les instal·lacions d’Adif per la pluja”.

En aquest sentit, Protecció Civil havia activat en prealerta el pla per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat), desactivat també a dos quarts de vuit del vespre.

Usuaris atrapats als trens i esperant a les andanes

Tot plegat, ha sorprès molts dels usuaris que, en aquell moment, havien d’arribar a les destinacions i no han pogut fer-ho, tal com han expressat a les xarxes socials.

Incidències a les carreteres i a l’aeroport

Les precipitacions també han repercutit en les comunicacions per carretera, amb retencions i trànsit lent a les principals vies d’accés a la ciutat. En el cas de l’AP-7, les cues i retencions han anat des de Sant Celoni (el Vallès Oriental) fins a Montmeló, en sentit sud, a causa de la pluja.

La carretera C-17, que connecta Barcelona amb Vic i Ripoll, també ha estat tallada una estona per inundació a la calçada a l’altura de la Garriga (el Vallès Oriental).

retards aeroport tempesta barcelona
Foto: @alexsnclmnt

Les precipitacions també han afectat el trànsit aeri a l’aeroport del Prat. Segons han alertat alguns usuaris que esperaven embarcar en algun dels vols, hi han hagut endarreriments.