Més de 939 milions de passatgers van utilitzar els transports públics de l’àrea metropolitana de Barcelona (AMB) durant el 2015. Són 23 milions d’usuaris més que els de 2014 i suposen un nou màxim històric, que supera els 936 milions de 2011. Aquestes dades confirmen la recuperació de la demanda que es va començar a notar fa dos anys, després de l’època més crua de la crisi.

Per tipus de transport, els principals increments d’usuaris es registren en els autobusos interurbans, que van guanyar un 4,2 % més de viatgers, en part per la posada en marxa de noves línies del servei Exprés.cat. Els segueixen els autobusos de l’AMB (4,2 %), el tramvia (3,8 %), i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que van créixer un 3,2 %.

En xifres absolutes, el mitjà que més usuaris va guanyar va ser, però, el metro de Barcelona, amb 9,3 milions d’usuaris més que el 2014. En total, el van utilitzar 385 milions de passatgers.

Les dades de 2015 també evidencien l’ús majoritari de títols integrats, en un 72,22 % dels casos; i un canvi de tendència en l’ús d’aquests títols. Baixen les targetes multiviatge com la T-10 i augmenten els abonaments integrats com els mensuals i trimestrals. També hi ha hagut increments importants de títols socials integrats com la T-Jove (16 %) o els descomptes per a famílies nombroses i monoparentals (15,58 %).