Saturnino Verdaguer

, delegat sindical de CGT, ha explicat en una entrevista a Barcelona FM que la plantilla de treballadors d’autobusos de TMB reclama canvis en el conveni, prorrogat des del desembre de 2014. La falta d’acord amb l’empresa és el motiu pel qual han convocat una vaga parcial el dia 3 de febrer, de 10 a 16 h.

Els conductors exigeixen posar fi als contractes parcials i els canvis continus en les formes de contractació i d’explotació de les línies. Verdaguer afirma que dins el sector hi ha molta precarietat laboral, mentre que els directius cobren 90.000 euros anuals: “Volem que això s’acabi”, afirma. El delegat sindical també ha explicat que en una de les 17 reunions de negociació que s’han fet fer per arribar a un acord se’ls va proposar una mesura “terrible per a nosaltres” i que es basava que “allò que tenen els directius de TMB, que és una mútua de salut privada, la tindrien també els treballadors però a canvi de treure’ns l’antiguitat laboral”.

Verdaguer ha admès que “és impossible” reunir-se amb l’Ajuntament i davant d’aquest fet, es mostra sorprès: “Potser pensen que no tenim capacitat o no representem els treballadors.”