El Port de Barcelona ha destruït aquesta setmana 3,2 tones de productes provinents de la venda ambulant no autoritzada. El material s’ha confiscat en el marc del dispositiu especial que mantenen de forma coordinada la Policia Portuària i els Mossos d’Esquadra.

Els 15.265 articles que s’han destruït han estat decomissats en operacions policials realitzades entre l’1 d’octubre del 2016 i el 28 d’agost del 2017. Entre el material destaquen els imants (3.131), les ulleres (2.752), les llaunes de begudes (1.936), els clauers (1.474) i el calçat esportiu (690). Una empresa especialitzada en gestió de residus s’ha encarregat de destruir-ho tot.

L’actuació policial per evitar la venda ambulant no autoritzada s’ha centrat especialment en la zona del Port Vell, i les zones on s’han fet més decomissos són el passeig de Mare Nostrum, el moll d’Espanya i la plaça del Mar.

La pressió policial ha fet que aquest estiu la presència de manters a la zona del Port Vell s’hagi reduït. Tot i això, els comerciants continuen denunciant les pèrdues econòmiques que els provoca la venda ambulant no autoritzada.