Els treballadors d’Eulen, la companyia privada responsable dels controls als arcs de seguretat de l’aeroport del Prat,  han decidit en assemblea convocar noves aturades a partir del 8 de setembre. Han acordat fer una hora de vaga al matí —de 10.30 a 11.30 h— i una altra a la tarda —de 18.30 a 19.30 h— tots els divendres per protestar pels acomiadaments de dos companys i sancions a dos més, a qui l’empresa acusa d’haver incomplert els serveis mínims durant  la vaga de personal de seguretat de principis d’agost. L’empresa, en canvi, reconeix un acomiadament i un treballador sancionat.

Els treballadors temen que l’empresa aprofiti els propers mesos per fer més acomiadaments i sancions. Fins i tot denuncien que el grup ha obert un procés de selecció per a 100 llocs de treball al control de filtres de l’aeroport de Barcelona-el Prat. Eulen, de la seva banda, afirma que aquesta oferta laboral no és extraordinària, i que ha de servir per cobrir les baixes dels treballadors així com aquells que estan de vacances. De fet, segons Eulen i a data del 8 d’agost, hi havia prop de 40 treballadors de baixa i més d’una vintena en període vacacional.

Per aquest motiu, els empleats han anunciat que si l’empresa no retira les sancions, podrien ampliar la vaga a altres dies.

Un altre motiu de queixa de la plantilla són les pressions per part dels agents de  la Guàrdia Civil, que forma part del dispositiu especial als controls de la seguretat al Prat des de la vaga del mes d’agost.  Asseguren que els treballadors no poden ni anar al lavabo, alhora que afirmen que també esperen noves sancions administratives, ja que la Guàrdia Civil està tota l’estona a sobre dels treballadors i constantment els demanen la placa.

El 13 d’agost passat els treballadors d’Eulen van rebutjar la proposta sorgida de  la mediació amb la Generalitat, que incloïa un increment salarial de 200 euros mensuals en 12 pagues. De resultes d’això, el Consell de  Ministres va activar un procediment de laude forçós que s’ha de resoldre la setmana vinent. L’assessor del comitè de vaga d’Eulen, Joan Carles Giménez,  assegura que portaran el laude, que se’ls lliura dijous, als tribunals, ja que consideren que  trepitja els drets fonamentals dels treballadors.