Des de TMB recomanen utilitzar el transport públic, especialment el metro, el dia de la manifestació de rebuig als atemptats, que començarà a les 18 h als Jardinets de Gràcia. També aconsellen preveure un temps addicional per moure’s per dins de la ciutat.

Reforç a les línies de metro

Entre la una del migdia i les 10 de la nit, TMB augmentarà en un 40 % el nombre de trens de les línies L1, L2, L3, L4 i L5, per reduir el temps d’espera. A més, faran un desplegament especial de personal (tècnic, de neteja i de seguretat) tant a l’inici com al final de la manifestació. A partir de les cinc de la tarda recomanen evitar les estacions de Diagonal, Passeig de Gràcia i Catalunya i utilitzar com a alternativa les de Verdaguer, Girona, Universitat i Urquinaona. També demanen que els usuaris tinguin en compte que hi ha obres de millora en curs que limiten el servei de les línies L1 i L3.

Reforç al servei de Renfe

Renfe ha programat la circulació de 50 trens addicionals durant les hores en què està previst que hi hagi més desplaçaments, és a dir, entre les dues del migdia i les cinc de la tarda, per a l’entrada a Barcelona, i entre les set de la tarda i les 10 de la nit per a la sortida. També es reforçaran els trens regionals que oferiran la seva màxima capacitat de places i de freqüències per connectar amb Girona, Lleida i Tarragona. El servei de rodalia també desplegarà 500 treballadors extra per dur a terme el dispositiu.

Reforç als Ferrocarrils de la Generalitat

Aquest servei també reforçarà les línies metropolitanes. Per tant, la línia Barcelona-Vallès oferirà un servei especial a partir del migdia i fins a la finalització de la manifestació. La línia Llobregat-Anoia oferirà la freqüència de trens d’un dia feiner i es doblarà la capacitat dels combois.

Alteracions al servei de bus

Gairebé una trentena de línies de bus que circulen pel centre de la ciutat quedaran alterades, incloses les del Bus Turístic. Entre les 16 h i les 21 h es produiran desviaments i limitacions del recorregut, però s’intentarà mantenir la regularitat del servei en les zones fora de l’àmbit de l’afectació.