Aquest diumenge, 25 de juny, es fa el darrer cap de setmana de la temporada de l’Obrim carrers a Gran de Gràcia i al carrer de Sants i la Creu Coberta. A partir de la setmana vinent, aquestes vies tornaran a quedar obertes a la circulació de vehicles cada dia.

Molts comerciants lamenten que aquesta mesura no es mantingui els propers dos mesos d’estiu. Al carrer de Sants veuen com els caps de setmana augmenta l’afluència de clients i, per tant, caldrà veure si l’aturada de l’Obrim carrers es farà notar en les vendes les properes setmanes.

En la mateixa línia, alguns veïns del barri també haurien volgut que es restringís el pas del trànsit rodat els caps de setmana per deixar més espai als vianants i reduir el soroll. Tot i això, també hi ha qui ha percebut la mesura com a poc eficaç en algunes franges horàries, quan el carrer de Sants quedava buit en quedar tallat al trànsit.

Fins ara, entre les 10 i les 21 h, els caps de setmana només hi poden passar els vianants, les bicicletes i els patinets. Les úniques excepcions són per als vehicles dels veïns que han d’entrar als aparcaments o bé sortir-ne, i sempre ho han de fer des del carrer transversal més proper.

Es reprendrà al setembre

De la mateixa manera que en anys anteriors, l’Obrim carrers es deixarà de fer durant els mesos de juliol i agost. Per tant, no serà fins al primer cap de setmana de setembre quan torni, el 2 i 3 de setembre.