La d’aquest dijous ha estat la segona jornada de vaga al bus coincidint amb el Mobile World Congress. Segons ha explicat TMB, un 16 % de la plantilla d’autobusos -que inclou personal d’administració- s’ha sumat a les aturades, mentre que entre els conductors la xifra ha pujat fins al 32 %, unes dades similars a les d’aquest dimarts.

Durant el torn de 9 a 11 h no s’han registrat incidents i les afectacions per als usuaris s’han prolongat uns minuts més enllà de les 11 h. Algunes línies que recorren les vies principals de la ciutat, com l’H8 a la Diagonal, no han recuperat la normalitat fins pocs minuts abans del migdia. Les properes aturades seran entre les 19.30 i les 21.30 h, i tornaran a circular només un de cada tres autobusos.

A la franja d’aturades compresa entre les 19.30 i les 21.30 h tampoc no s’han registrat incidents destacables. Això sí, alguna línia ha patit retards de fins a 20 minuts.

Les aturades han estat convocades pels sindicats minoritaris a l’autobús per protestar contra la contractació que consideren precària i la privatització que, diuen, s’està duent a terme i, també, per reclamar la reducció de la jornada laboral. Els dos sindicats majoritaris al Comitè d’Empresa –Comissions Obreres i UGT- han arribat a un preacord amb TMB per un nou conveni col·lectiu.