Des de l'oposició, Esquerra ha elevat el to de la crítica. Alfred Bosch creu que es va començar tard a negociar i que el govern ha exhibit una actitud poc intel·ligent i assenyala directament l'alcaldessa. ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "S'ha d'explicar què ha passat i com s'evitarà en el futur que torni a passar. S'han d'assumir totes les responsabilitats, més en el cas que l'alcaldessa va prendre les regnes." El PSC evita el cos a cos i demana un esforç per evitar que el conflicte s'enquisti, mentre que Ciutadans creu que la implicació de Colau ho ha empitjorat tot. SANTIAGO ALONSO, regidor de C's "La ingerencia de la alcaldesa en el conflicto lo que ha generado es la radicalización y ningun avance en las negociaciones." CARMEN ANDRÉS, portaveu del Grup Municipal del PSC "Demanem al govern que s'esforci en resoldre ràpidament aquesta situació que genera un perjudici." El PP considera que l'error de Colau és haver confiat que els treballadors recordarien el passat activista de l'alcaldessa. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Potser la senyora Colau pensava que aquest 'buen rollito' el recordarien els treballadors i li serviria per barrar el pas a aquesta vaga." La CUP ha criticat que l'alcaldessa anunciés en públic els sous dels treballadors de metro. JOSEP GARGANTÉ, regidor de la CUP Capgirem Barcelona "Està intentant enfrontar els treballadors de metro i bus de TMB amb la resta de la classe treballadora. I ho està fent de manera ruïn, com fa la pitjor dreta." Com també ha fet el comitè de vaga, la CUP ha demanat dimissions al Consell d'Administració de TMB.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha dit que les negociacions amb els sindicats van començar tard i que “no s’ha negociat fins l’últim minut”. Bosch ha denunciat una “actitud poc intel·ligent” per part del govern quan va dir en públic els sous dels treballadors de metro en comptes dels salaris dels directius de TMB. Per la implicació de Colau en les negociacions, Bosch creu que “la mínima responsabilitat política” que pot assumir és “explicar què ha passat i com s’evitarà en el futur que torni a passar”.

El regidor de Ciutadans, Santiago Alonso, ha carregat també contra l’alcaldessa per la gestió del conflicte i ha dit que no entenen quina ha estat la seva aportació. “La ingerència de Colau ha generat radicalització i cap avenç”, ha sentenciat. Alonso ha evitat demanar cap dimissió, com tampoc ha fet la regidora socialista, Carmen Andrés. “Hem estat respectuosos per evitar danys majors”, ha admès Andrés, que ha reclamat al govern “que s’esforci a resoldre una situació que genera perjudicis” al Mobile i també als usuaris del transport públic.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha qualificat de “tardana” la reacció d’Ada Colau per evitar la vaga, i creu que l’error de l’alcaldessa ha estat pensar que els treballadors tindrien present el seu passat com a activista. “Colau pensava que aquest ‘buen rollito’ el recordarien els treballadors i li serviria per barrar el pas a aquesta vaga”, ha dit. Fernández Díaz ha afegit que veu Colau més preocupada de contrarestar les crítiques que no de resoldre el conflicte.

El regidor de la CUP Capgirem Barcelon Josep Garganté ha lamentat que Colau “hagi volgut enfrontar la classe treballadora fent públics uns sous que ja ho són”, i no hagi fet el mateix amb “els més de 500 directius de TMB fora de conveni”. Per això, ha demanat la dimissió de quatre membres del consell d’administració de TMB, el conseller delegat Enric Cañas, el director general de TMB, Juame Tintoré, el director de metro, Marc Grau, i la directora de bus, Marta Labata.