L’alcaldessa Ada Colau ha tornat a defensar la seva actuació en la crisi del metro, després de no haver pogut evitar les vagues, tot i posar-se al capdavant de la negociació entre TMB i els treballadors. En una carta que ha publicat al seu perfil de Facebook, Colau insisteix que sempre ha actuat pensant en els interessos comuns i “amb honestedat i humilitat.” L’alcaldessa ha fet referència al seu passat com a activista, per recordar que no és “propietària de res i que ha viscut gairebé tota la vida en situació bastant precària”.

Colau respon així les veus que l’han acusada d’haver canviat de bàndol i assegura que quan va decidir presentar-se a les eleccions era “molt conscient” que hauria d’afrontar “límits i contradiccions”, però argumenta que ho fa sense dependre ni de partits, ni de bancs.

Colau insisteix una vegada més que la vaga ha de ser una mesura extrema quan hi ha pèrdua de drets i no queda opció per al diàleg. Un cas que, diu, no és el que s’està produint ara. Per això lamenta que el comitè “s’ha mantingut en posicions de màxims” pel que fa a la retribució, amb unes peticions inassumibles per a TMB. Per satisfer aquestes demandes, assegura, hauria estat necessari apujar les tarifes, empitjorar el servei o apujar els impostos.