La votació ha començat a les 10 h a les oficines del comitè a l’estació de Santa Eulàlia i s’estendrà fins demà al migdia. Entre els treballadors que ja s’hi han apropat a votar, alguns consideren que, en temps de crisi, s’ha d’acceptar la proposta de l’empresa i d’altres no comparteixen aquesta opinió.

El resultat de la consulta condicionarà la vaga prevista per a la setmana vinent, coincidint amb el congrés de telefonia mòbil. Si els treballadors del metro accepten l’oferta de TMB, podrien desconvocar l’aturada. D’aquesta manera, es desmarcarien de la plantilla de l’autobús, que encara manté posicions allunyades amb la direcció de l’empresa.

Els autobusos, sense acord

La reunió entre el comitè d’empresa dels autobusos i TMB ha tornat a acabar sense acord. Així ho ha anunciat via Twitter el portaveu del comitè d’empresa, Miguel Àngel Arias.

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/#!/maarias3/status/173061550624620545″]

La Generalitat dicta serveis mínims

La Generalitat ha decretat els serveis mínims en cas que, finalment, hi hagi vaga de transport la setmana vinent. Seran del 65% en les hores punta i del 30% durant la resta de franges horàries. En cas que només una de les empreses (metro o autobús) segueixi l’aturada, els serveis mínims seran del 50% i el 20% respectivament.

Segons ha informat el Departament d’Empresa i Ocupació, si tant metro com autobús fan vaga a partir de dilluns, els serveis mínims seran els següents: en les hores punta (entre 06.30 h i 09.30 h del matí i entre 17 h i 20 h de la tarda) funcionarà el 65% del servei. En la resta de franges horàries (hores vall), hi haurà un 30% del servei.

En cas que només una de les dues empreses secundi la vaga, els serveis mínims serien del 50% entre les 06.30 h i les 09.30 i del 20% en la resta de franges horàries. A més, durant els dies de vaga s’estableix un servei mínim d’un Bus de Barri per a cadascuna de les línies durant tot el dia.