Gairebé un 75% dels treballadors del metro ha optat per fer aquest gest. Dir que sí a l'última proposta de TMB i renunciar a fer vaga durant la celebració del Mobile World Congress. El conveni aprovat inclou el manteniment de llocs de treball fins a l'any que ve, la congelació de sou dels empleats i l'abonament, fins a l'any 2014, dels pagaments endarrerits. El comitè de vaga diu que respecta la decisió dels empleats, tot i que continua donant suport als treballadors d'autobusos que volen aturar el servei. PERE RAMON, president del Comitè d'Empresa de Metro de TMB "El comitè de vaga va decidir davant de l'assemblea de treballadors ja va assumir que respectaria totes les decisions que els treballadors fessin. I com a tal hem assumit el resultat que han dit els treballadors." La consulta va començar ahir a les 10 del matí i s'ha tancat aquest migdia. Hi ha participat gairebé el 70% dels treballadors del metro.

Representants del Comitè d’Empresa s’han mostrat molt satisfets amb l’alta participació de la plantilla, que compta amb 3.370 treballadors, i han assegurat que les votacions s’han desenvolupat amb total normalitat. Un 74,66% dels treballadors que han participat a la consulta han votat a favor de desconvocar la vaga, enfront del 24,70% (574), que han rebutjat la proposta.

La votació, secreta, ha tingut lloc a la seu del Comitè d’Empresa, a les cotxeres de l’estació de metro de Santa Eulàlia, a l’Hospitalet del Llobregat.

D’altra banda, en aquest comunicat, el comitè de metro de TMB ha demanat que els treballadors no “col·laborin amb l’empresa” en el cas que se’ls proposi augmentar el servei o treballar de manera extraordinària durant els dies del Mobile World Congress. Per això, han demanat “que no s’accepti fer res extraordinari, trens especials, canvi de torns, etc.” I han animat la plantilla a participar en els diferents actes convocats per la ciutadania durant el MWC.

Reaccions

Tant el govern com l’oposició han valorat molt positivament el resultat del referèndum. La direcció de TMB ha felicitat la plantilla de metro pel que ha considerat un “exercici de participació democràtica, responsabilitat i civisme”.