La Plataforma d’Afectades de l’R4 ha convocat aquest dilluns una vaga de bitllets per denunciar el mal estat de la línia i, en general, el seu descontentament pels serveis oferts per Renfe. Des de les 6.52 h, els usuaris estan cridats a no pagar el bitllet de Rodalies. A la protesta, que s’ha fet extensible a l’R3, també s’hi ha afegit la plataforma Stop Pujades, que ha intentat obrir les portes a l’estació de Sant Andreu Arenal, però el dispositiu de seguretat ho ha impedit.

La mobilització va sorgir després de l’accident de Castellgalí, on va morir la maquinista i diverses persones van resultar ferides greus en un xoc frontal de dos trens. Els usuaris es queixen de les males condicions de les instal·lacions i de la falta d’inversions per millorar-ne l’estat. De fet, el mes de novembre, l’R4 ja va tenir un descarrilament que va acabar amb un altre mort.

Renfe diu que no pagar és un “frau”

Des de Renfe afirmen que no han detectat que els usuaris no estiguin pagant el bitllet. Antonio Carmona, portaveu de Renfe Catalunya, ha dit que les línies funcionen amb normalitat. En declaracions a ‘El matí de Barcelona’, de betevé, Carmona ha afegit que “entenem les protestes dels usuaris”, però que cal fer-les arribar a través dels canals d’atenció al client. “La manera de reclamar no és no pagar el bitllet” ha dit “perquè Rodalies és un servei públic que paguem entre tots.”