tren de rodalies

La plataforma Stop Pujades Transport s’ha afegit a la vaga de bitllets que han convocat la plataforma d’Afectats de l’R4. Stop Pujades ha convocat una concentració aquest dilluns, 18 de febrer, de 8 a 9 del matí a l’estació Sant Andreu Arenal per rebre i ajudar els usuaris que fan vaga de bitllets a arribar a Barcelona. Des de la plataforma asseguren que la solidaritat és la millor arma, i que cal donar suport aquesta iniciativa.

Vaga de bitllets dels usuaris de l’R4 i R3

La protesta va sorgir després de l’accident de Castellgalí, on va morir la maquinista i diverses persones van resultar ferides greus en un xoc frontal de dos trens. Els usuaris es queixen de les males condicions de les instal·lacions i de la falta d’inversions per millorar-ne l’estat. De fet, el mes de novembre, l’R4 ja va patir un descarrilament que va acabar amb un altre mort.

Per tot això, els usuaris de Rodalies de l’R4 s’han organitzat per mostrar el seu descontentament amb els serveis oferts per Renfe. La convocatòria és aquest dilluns, 18 de febrer, a partir de les 6.52 h. Però demanen fer-ho d’una manera conjunta i organitzada. Per això, han convocat trobades a les diverses estacions de tren de la línia.

La protesta s’ha fet extensible també a l’R3. També hi ha usuaris de Rodalies que s’estan organitzant per unir-se a la vaga de bitllets aquest dilluns.

Des de la Plataforma Stop Pujades denuncien que el personal de seguretat de Renfe de l’estació de Sant Andreu Arenal han agredit als usuaris i els han impossibilitat obrir totes les portes per poder accedir a l’estació sense pagar. També es pregunten pel cost del desplegament de seguretat que s’ha fet avui i si aquests diners no s’haurien pogut destinar a invertir en la seguretat de les vies.

Alguns dels usuaris que han fet vaga i no han pagat el bitllet han expressat el seu malestar a les xarxes pel servei que els dona Renfe.

Amb aquesta protesta els usuaris exigeixen més seguretat. Demanen que es treballi perquè no hi hagi més accidents a la línia. Per això, demanen que es desdoblin les vies úniques que encara hi ha, i que es faci més inversió en el manteniment i la senyalització. A més a més, reclamen que Rodalies sigui 100 % gestió pública i que depengui de la Generalitat. 

També demanen més freqüència de pas, que els trens vagin de forma puntual i que baixin les tarifes. En les exigències també hi ha un apartat pensat pels treballadors de Renfe: els usuaris reclamen que tinguin un treball digne.

Renfe diu que no pagar és “frau”

Davant la convocatòria a no pagar el bitllet de Rodalies, Renfe ha emès un comunicat en el qual assegura que els viatgers que no paguin “estan cometent frau contra tots els ciutadans que amb els nostres impostos financem els serveis públics”. A més, recorda que el bitllet inclou l’assegurança “obligatòria de viatge”.

Renfe afirma que els usuaris tenen dret a exigir millores, però els conviden a fer-ho a través dels canals d’atenció al client.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a