Una avaria a les instal·lacions d’Adif ubicades a l’estació de Sants ha causat retards superiors als 45 minuts a Rodalies de Renfe aquest dijous. Les línies afectades són l’R1 cap al Maresme; l’R3, a Vic-Puigcerdà, i l’R4,  a Sant Vicens de Calders i Manresa.

La incidència ha obligat la companyia a reduir les freqüències de les línies afectades i ha fet desviaments selectius dels trens per Passeig de Gràcia. L’avaria s’ha detectat a les 7.30 h i s’ha resolt poc després de les 10 h. Tot i això, els retards segueixen afectant els passatgers, que han d’esperar més temps del que és habitual.

També aquest dijous s’ha produït una nova incidència a la infraestructura d’Adif a la parada de Bellvitge des de les 5.30 h fins a les 7.15 i ha provocat retards a les línies R2 sud, R2 nord i trens regionals del corredor sud.

El conseller de Territori demana més inversions a l’Estat

El conseller de Territori Damià Calvet ha exigit a l’Estat que compleixi amb les inversions promeses pel servei de Rodalies. Calvet ha assegurat que cada vegada que hi ha retards el govern espanyol perd credibilitat a Catalunya.