Les seccions sindicals d’ACTUB, CGT, CCOO, Plataforma sindical d’autobusos, UGT i SIT han convocat noves aturades al servei d’autobús a partir de la segona setmana de setembre. La primera vaga serà el 12 de setembre, que coincidirà amb la tornada a l’escola. El servei s’irromprà entre les 11 h i les 16 h. A partir del 13 de setembre, les aturades seran parcials i indefinides. És a dir, se’n faran tres cada dia, entre les 9 h i les 11 h, entre les 19.30 h i les 21. 30 h i entre les 2 h i les 4 h de dilluns a divendres. Aquestes mobilitzacions van ser aprovades per l’assemblea de treballadors que es va celebrar l’11 de juliol a les Cotxeres de Sants.

Les aturades evidencien que continua el conflicte laboral que va encendre l’acomiadament del conductor Antonio Bonilla. Els sindicats consideren que és “injust” i aleguen que “es va defensar d’una agressió en el seu lloc de treball”. L’empresa el va acomiadar per agredir un passatger. Per això, el conductors d’autobusos reclamen a TMB mesures per prevenir les agressions.

Amb les pròximes vagues, els sindicats denuncien la reducció de servei que, diuen, TMB està duent a terme “de manera encoberta”. Asseguren que el primer perjudici d’aquesta política és l’increment de la freqüència de pas dels autobusos.