La Coordinadora Obrera Sindical ha convocat aturades als autobusos de TMB entre el 25 i el 28 de febrer. El sindicat Bescanvi Sindical també s’ha afegit a la convocatòria, que coincidirà amb la celebració del Mobile World Congress.

Amb aquestes aturades reclamen la readmissió d’Andrés de Cabo, que va ser acomiadat fa un any. Fa una setmana, CGT, ACTUB i PSA van secundar una vaga parcial pel mateix motiu. Aquest dijous se celebrarà el judici i la COS ha fet una crida per concentrar-se a les portes del Jutjat Social número 20 a les 9 h.

El Mobile World Congress, de nou, en el punt de mira de les protestes

Enguany no és el primer cop que les vagues de transport públic es fixen en les dates del Mobile World Congress. L’any passat es va convocar una aturada de metro i autobús durant la fira. Llavors, treballadors i empresa es trobaven enmig d’un conflicte laboral negociant la congelació salarial i la pròrroga del conveni col·lectiu fins a 2013. Els empleats del metro van decidir acceptar l’oferta de TMB i van desconvocar la vaga. Pel que fa als autobusos, l’aturada es va mantenir fins al dia abans del congrés de telefonia mòbil. Finalment, en assemblea van decidir cancel·lar les aturades i seguir negociant amb l’empresa. Això sí, el dia de la inauguració els treballadors de TMB es van sumar a les diverses protestes que es van concentrar a la plaça d’Espanya.