Així ho ha explicat aquest dimarts la directora de l’Aeroport de Barcelona-el Prat, Sònia Corrochano, en una sessió del Cercle d’Infraestructures. La directora ha destacat la importància de l’aliança entre Aena, la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra  de Comerç per mirar d’atreure  les rutes directes amb més potencial.

El Prat va tancar el 2012 amb la xifra rècord de 35,14 milions de passatgers (23 milions a la T1 i 12 a la T2), tot i que la instal·lació té capacitat per arribar als 55 milions de passatgers i arribar a les 90 operacions per hora enfront a les 36 actuals.

A l’ampliació de rutes de l’aeroport hi contribueix la companyia Vueling, que ha anunciat que preveu arribar a les 100 destinacions directes durant la propera temporada d’estiu, obrint noves rutes cap a Londres-Gatwick, Frankfurt i Düsseldorf. La companyia augmentarà també el nombre de vols amb noves ciutats al Marroc, Alemanya, França, Itàlia i Escandinàvia, que permetrà consolidar el creixement amb l’expansió internacional.

Sobre l’augment de les taxes aeroportuàries, Corrochano ha dit que no han tingut influència sobre les rutes o les freqüències, ja que el Prat va superar les xifres de 2011 amb un augment d’un 2,2% del nombre de passatgers.