S’ha convertit en el transport públic més ben valorat de la ciutat amb una nota mitjana de 7,7 al davant del Ferrocarril que arriba al 7,6. Aquest dimecres, 3 d’abril, fa 15 anys que es va posar en marxa el Trambaix i el 8 de maig celebrarà també aquesta efemèride el Trambesòs. Durant tot aquest temps el tramvia ha rebut 334 milions de viatges. El sistema està format per 30 quilòmetres de xarxa, en total hi ha sis línies, 56 parades i 41 tramvies adaptats a persones amb mobilitat reduïda.

Entrades gratuïtes per anar al teatre

Durant aquesta jornada, personal del TRAM reparteix entre els usuaris entrades dobles per veure les obres de teatre ‘Oh, mami’, al Borràs, i ‘Els homes són de Mart i les dones de Venus’, al Club Capitol. Aquesta acció s’emmarca dins de la campanya “Compromesos amb tu TRAM a TRAM”.

Pels 15 anys s’ha encarregat una enquesta que valora aquest transport entre els usuaris. La nota mitjana és d’un notable alt i se situa en 7,9. L’accessibilitat del tramvia i la seguretat tenen una nota superior als vuit punts mentre que també s’enfila per sobre d’aquesta nota la puntualitat i el servei que ofereix actualment el tramvia. Les pitjors notes se les enduen la freqüència de pas, amb un 6,7, i la facilitat per comprar el bitllet de tramvia a les parades amb un 6,8.

Les parades amb més usuaris són Glòries i Francesc Macià

Les parades més importants segons el nombre de viatgers en dia laborable són la de Francesc Màcia, amb 5.974 usuaris; Maria Cristina 5.660 i Cornellà Centre amb 5.256, del Trambaix. Pel que fa al Trambesòs la parada que concentra més gent és Glòries amb 6.897 usuaris; seguida de l’Estació de Sant Adrià, amb 3.525, i Ca l’Aranyó, amb 2.674.

Segons les últimes dades recollides l’any 2018 el tramvia va transportar 29 milions de viatgers.