Des d’aquesta setmana ja és possible fer servir les bicicletes elèctriques del Bicing. Al principi està previst que n’hi hagi 300 vehicles, però la previsió dels responsables municipals és que a finals del mes d’abril, la xifra es dupliqui fins a les 600 bicicletes i que el 2020 ja arribin a les 1.000.

Aquest dimecres la responsable de Mobilitat de l’Ajuntament, Mercedes Vidal ha explicat que el sistema preveu que les actuals bicis mecàniques es puguin reconvertir també en elèctriques si n’hi ha prou demanda.

Una altra de les novetats que s’implementarà en poques setmanes serà el servei de reserva del Bicing. L’aplicació permetrà a l’usuari reservar una bicicleta amb cinc minuts d’antelació a l’estació que prefereixi i sense cap tipus de cost.

Última fase del desplegament

Quan acabi el procés per implementar el Bicing elèctric a la ciutat, el nou Bicing encararà l’última fase del desplegament. El 2020 la previsió és que hi hagi 6.000 bicicletes mecàniques i 1.000 d’elèctriques. La cobertura s’ampliarà amb 95 estacions de nova creació distribuïdes als 10 districtes de la ciutat.

Concretament se situaran als barris de la Marina del Prat Vermell, Vallcarca i els Penitents, la Clota, la Salut, les Roquetes, Canyelles, Vall d’Hebron, Verdum, Ciutat Meridiana i la Trinitat Nova. L’objectiu del govern municipal és arribar a les 519 estacions mixtes (on es puguin aparcar bicis mecàniques i elèctriques).